2024. május 9., csütörtök
FÉRFI BL

Újabb veszprémi siker

Csütörtökön lebonyolították a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulóját, a Veszprém újabb győzelmet aratott, míg a Szeged az első találkozójához hasonlóan ezúttal is vereséget szenvedett. A bakonyiak a Montpellier-t látták vendégül, a franciák remekül kezdték a találkozót, hamar többgólos előnyt szereztek. Momir Ilić gárdája lassan lendült be, a 20. perc környékén tudta átvenni a vezetést, a félidő vége azonban a vendégeknek kedvezett, a szünetben két góllal mentek. A folytatásban is motiváltan és pontosan kézilabdázott a Montpellier, Ilić újabb időkésére törte meg a lendületüket – mint később kiderült, végérvényesen. A Veszprém magához ragadta az irányítás mellett a vezetést is, és a lefújásig meg is őrizte.

A Montpellier ellen az utolsó percekig szükség volt a fegyelmezett veszprémi védekezésre (Fotó: MTI)

A Montpellier ellen az utolsó percekig szükség volt a fegyelmezett veszprémi védekezésre (Fotó: MTI)

A Szeged a Kiel otthonában lépett pályára, a németek a tőlük megszokott lendülettel kezdtek, kihasználták a Tisza-partiak hibáit, elhúzni viszont nem tudtak. A szegediek gyorsan alkalmazkodtak a Kiel stílusához, minimális különbség volt a két csapat között. A házigazda a 38. percben vezetett először 3 góllal, majd a folytatásban is hatékonyan játszott, és egy 7:2-es sorozattal eldöntötte a meccset. A BL küzdelmei jövő szerdán és csütörtökön folytatódnak.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Kiel–Szeged 35:32, Kolstad–Kielce 30:32, PSG–Zagreb 35:31. Az élcsoport: Aalborg, Kiel és PSG 4 pont stb. B csoport: Veszprém–Montpellier 33:31, Barcelona–Magdeburg 32:20. Az élcsoport: Barcelona, Veszprém, GOG és Porto 4 pont stb.

Nyitókép: A Montpellier ellen az utolsó percekig szükség volt a fegyelmezett veszprémi védekezésre (Fotó: MTI)