2024. április 30., kedd
XV. NŐI EB

Vereség a harmadik skandinávtól

Könnyűnek semmiképpen sem lehetett nevezni a magyar válogatott útját a női kézilabda-Eb-n, hiszen legutóbbi három mérkőzésüket a norvégok, a dánok és a svédek ellen játszották, a csapat jelenlegi formáját ismerve pedig nem meglepő, hogy Svédországgal szemben sem jött össze a pontszerzés. Golovin Vlagyimir szerint a csapat fáradása játszott közre abban, hogy bár 10:10-ig még tudták tartani a lépést a riválissal, a gyors játékukat érvényre juttató svédek a félidőig kidolgozott háromgólos előnnyel már kényelmesen gazdálkodtak a végéig, és sohasem tűnt valós veszélynek a magyar felzárkózás. Az adai Albek Anna eddigi legjobb Eb-meccsén kétszer is betalált, a vége viszont 30:25-ös vereség lett, amivel eldőlt, hogy a magyar válogatott utolsóként végez középdöntős csoportjában, függetlenül a szlovénok elleni utolsó meccs eredményétől.

A házigazdák pedig ma délután biztosan komoly ellenfél lesznek, abból kiindulva, hogy hétfő este kis híján összejött nekik az óriásölés, a norvégok legyőzése. A két csapat végig egyenrangú félnek bizonyult, négy perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás, ám néhány apró, de kritikus hiba, mint Klemenčič kiállítása, Omoregie labdaeladása és Mavsar belépés miatt érvénytelenített találata gyorsan a norvégok javára döntötte el ezt a meccset is, akiknek 26 góljából 10-ért is Henny Reistad jelentkezett. A csapatában távoli bombáival a lelket tartó Ana Gros szerint egyértelműen a tapasztalatkülönbség döntött a végén, noha a szlovénok elődöntős reményei még mindig élnek. Ahhoz viszont, hogy a norvégok melletti másik továbbjutóhelyet megszerezzék, a magyarok legyőzése mellett a norvég–dán és a svéd–horvát meccsnek is kedvük szerint kell alakulnia.

Szlovénia fennállása legjobb Eb-szereplését produkálja (Fotó: MTI)

Szlovénia fennállása legjobb Eb-szereplését produkálja (Fotó: MTI)

Eredmények, középdöntő, I. csoport: Norvégia–Szlovénia 26:23, Magyarország–Svédország 25:30. A csoport állása: Norvégia 8, Dánia 6, Svédország és Szlovénia 4, Horvátország 2, Magyarország 0 pont.

Nyitókép: Szlovénia fennállása legjobb Eb-szereplését produkálja (Fotó: MTI)