2024. május 13., hétfő

Ennyit még nem dobtak

A női Bajnokok Ligájában a jövő pénteken startoló Európa-bajnokság előtti utolsó fordulót rendezték, amelyet a két magyar csapat egyaránt nagy különbségű győzelemmel abszolvált. Különösen a Ferencváros tett a pályára emlékezetes teljesítményt az A csoport leggyengébbje, a Most ellen, hiszen már az első félidőt is 26, a végét pedig 46 szerzett góllal zárta, ami a csapat valaha volt legerősebb BL-teljesítménye, de az európai csúcssorozat gólrekordjától is csak eggyel maradt el: 2015-ben a Vardar 47-et jegyzett a Krim ellen.
A Budućnostot fogadó Győrnek szintén nem kellett megszenvednie, hiszen a meccs negyedénél már 8:1-re vezetett, az ezt megelőzően mindkét idegenbeli meccsüket megnyerő podgoricaiak pedig már későn jöttek lendületbe ahhoz, hogy szorossá tudják tenni az eredményt.

Eredmények, A csoport: Most–Ferencváros 27:46, Vipers–Bukarest (C) 35:29, Krim–Brest 24:22, Odense–Bietigheim 31:24. Az élcsoport: Bietigheim, Vipers és Bukarest (C) 9, Ferencváros 7 pont. B csoport: Győr–Budućnost 32:19, Metz–Zagreb 38:13, Kastamonu–Esbjerg 27:43, Bukarest (R)–Storhamar 27:25. Az élcsoport: Győr és Bukarest (R) 10, Metz 9 pont.

A női kézisek következő megállója a szlovén–montenegrói–északmacedón rendezésű Eb (Fotó: MTI)

A női kézisek következő megállója a szlovén–montenegrói–északmacedón rendezésű Eb (Fotó: MTI)

A Veszprémé az első derbi

Az idei férfi kézilabda NB I. első nagy rangadóján a Veszprém fogadta a Szegedet, a Tisza-partiak azonban hiába remélték, hogy a hazai rivális ellen lábalhatnak ki a zsinórban négy BL-vereséget eredményező mélyrepülésből, 31:26-os vereséggel távoztak. A Szegedet sok hiányzója hozta még nehezebb helyzetbe, hiszen Bánhidi Bence, Mikler Roland és Sebastian Frimmel is sérült volt, ráadásul Rosta Miklós a 8. percben piros lapot kapott. A Veszprém az első félidőben nyolcgólosra is növelte előnyét, amiből nagy küzdelmek árán Juan Carlos Pastor együttese visszazárkózott, és közel került az egyenlítéshez is, ám a hajrára ismét nagyobbra nőtt a különbség. Hat forduló után a Szeged, a Tatabánya és a Veszprém egyaránt 10 ponttal áll a tabella élén, az egyedüli százszázalékos bakonyiak azonban eggyel kevesebb meccset játszottak.