2024. április 30., kedd
FÉRFI BL

Esélyt sem adott a Veszprém

A várakozásoknak megfelelően a Veszprém a Szeged felett aratott kettős győzelemmel jutott be a férfi Bajnok Ligája negyeddöntőjébe, a bakonyiak az idegenben aratott 13 gólos sikert követően hazai pályán 5 találattal győzték le a Tisza-partiakat. A Szeged már a mérkőzés elején 7 a 6 elleni támadójátékkal próbálkozott, de így is csak néhány percig tudott vezetni, a folytatásban a hazaiak Rasmus Lauge Schmidt vezérletével rendezték soraikat, mind védekezésben, mind támadásban hatékonyabbá váltak, s negyed órát követően már 12:8-ra vezettek. A folytatásban a bakonyiak egyik kulcsemberüket, Nedim Remilit bokasérülés miatt elveszítették, így a vendégek a szünetre felzárkóztak (17:16). A térfélcserét követően a szegediek ugyan fordítottak, ám ezt követően újabb hullámvölgybe kerültek, egyre többet hibáztak, amit a Veszprém kíméletlenül kihasznált, és a 47. percre el is döntötte a meccset. A folytatásban a tavaly BL-ezüstérmes lengyel Kielcével játszik a bakonyi együttes, a negyeddöntő első mérkőzését Veszprémben május 10-én vagy 11-én rendezik, a lengyelországi visszavágó pedig 17-én vagy 18-án lesz.

A Veszprém ismét „lemosta” a Szegedet (Fotó: MTI)

A Veszprém ismét „lemosta” a Szegedet (Fotó: MTI)

A férfi BL története során eddig egyszer fordult elő, hogy 13 gólos hátrányból fordított és tovább is jutott egy csapat: 2004-ben a Celje vitte véghez ezt a bravúrt a spanyol Ademar León ellen, majd az idény végén meg is nyerte a legrangosabb európai kupasorozatot. A szegediek múlt heti játékát figyelembe véve a Tisza-partiaknak erre elméleti esélyük sem volt…

Eredmények, rájátszás, visszavágók: Veszprém–Szeged 38:33 (továbbjutott: a Veszprém 74:56-os összesítéssel), Kiel–Dinamo 31:32 (tj: a Kiel 72:60-as összesítéssel), Nantes–Wisła 29:30 (tj: a Wisła 62:61-es összesítéssel), GOG–Aalborg (tj: a GOG 60:54-es összesítéssel).

A negyeddöntő párosítása: Kiel–PSG, GOG–Barcelona, Wisła–Magdeburg, Veszprém–Kielce.

Nyitókép: A Veszprém ismét „lemosta” a Szegedet (Fotó: MTI)