2024. április 27., szombat
CSAPAT-VB

Petőék és a magyar lányok továbbjutottak

Szerbia férfiválogatottja ugyan kikapott Hongkongtól a csoportkör utolsó fordulójában a dél-koreai Puszanban zajló csapat-világbajnokságon, ám a korábban Puerto Rico és Szlovákia felett aratott győzelem elég volt hozzá, hogy Pető Zsolték a harmadik helyen továbbjussanak az egyenes kieséses szakaszba. Pető mellett Dimitrije Levajac, Marko Jevtović és Aleksa Gacev képviseli a nemzeti színeket.

Szerbia női válogatottja az utolsó fordulóban ki-ki meccset játszott Szingapúrral, a Surján Szabina, Izabela Lupulesku, Andrea Todorović (Tijana Jokić pihent) összeállítású gárdából egyedül Surján tudott egy meccset nyerni, így a végső győzelmet, valamint a továbbjutást érő harmadik helyet a rivális szerezte meg.

A magyar lányok Madarász Dóra, Póta Georgina és Bálint Bernadett összeállításban álltak asztalhoz Üzbegisztán ellen, mindannyian fölényesen verték ellenfelüket. A csoport utolsó összecsapásán India óriási csatában nyert a spanyolok ellen, így a magyar válogatott továbbra is versenyben van az olimpiai kvótát érő negyeddöntőért. A magyar férfiválogatott kedd délután Belgium ellen zárta a csoportkört, a továbbjutáshoz nyernie kellett.

Eredmények, férfiak, 6. csoport: Hongkong–Szerbia 3:0, Szlovákia–Puerto Rico 3:2. A végeredmény: 1. Svédország 8, 2. Hongkong 7, 3. Szerbia 6, 4. Szlovákia 5, 5. Puerto Rico 4 pont. Nők, 1. csoport: Magyarország–Üzbegisztán 3:0, India–Spanyolország 3:2. A végeredmény: 1. Kína 8, 2. India 7, 3. Magyarország 6, 4. Spanyolország 5, 5. Üzbegisztán 4 pont. 7. csoport: Szingapúr–Szerbia 3:1, Svédország–Kanada 3:0. A végeredmény: 1. Románia 8, 2. Svédország 7, 3. Szingapúr 6, 4. Szerbia 5, 5. Kanada 4 pont.