2024. május 9., csütörtök

Új célok Csókán

Nagy múltra tekint vissza és nagy jövő előtt állhat az új lendületet vett patinás klub

Új évad indul a Csóka-Goodwill Asztalitenisz Klubban, a 2022/2023-as szezon ünnepélyes évadnyitóját pénteken délután tartották meg, ahol a klub új támogatója is bemutatkozott. A Goodwill Pharma vállalat márkamenedzsere, Jelena Grozdanović elmondta, hogy nagyon fontos számukra ez az együttműködés. „A támogatásunkkal részben a csókai klub iránti bizalmunkat szeretnénk kimutatni, segíteni akarjuk őket a további fejlődésükben. Fontos, hogy erőnket ezekbe a fiatal reménységekbe fektessük és ezáltal egy egész asztaliteniszező nemzedékbe, akik itt kezdték pályafutásukat. Fontosnak tartom ezt a támogatást, nemcsak az egészséges életmód fenntartásáért, sportkultúráért és ezen fiatalok edzéseiért, hanem azért is, mert ezáltal az egész közösséget megmozgathatjuk”.

A meghívott vendég előtt a klub reménységei rövid bemutatót tartottak a résztvevők számára. A nagy múltú klub azonban nemcsak új támogatójára büszke, hanem azon világszerte elismert sportolóira is, akik immár szakmai tudásukkal segítik anyaegyesületük működését. Biljana Golić és Assis de Souza Erdélyi Szilvia szintén a csókai klubban érték el első sikereiket, így számukra nem is volt kérdés, hogy segítik majd a feltörekvő fiatalok munkáját. „Húsz éve Spanyolországban élek és jelenleg a női válogatott szövetségi kapitánya vagyok – az aktív sportolás mellett. Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy visszatérhetek a csókai klubba. Az én feladatköröm az lesz, hogy nemzetközi együttműködést alakítsak ki, és edzőtáborokat szervezzek az itteni fiatalok számára. Ez azért fontos, mert így sokkal változatosabb és minőségibb edzéseket tudunk elvégezni, ami a fejlődésük szempontjából meghatározó” – mondta Szilvia.

A legkisebbek is bemutatkoztak az ünnepségen (a szerző felvétele)

A legkisebbek is bemutatkoztak az ünnepségen (a szerző felvétele)

Jelenleg mintegy ötven regisztrált játékosa van a klubnak, különböző korcsoportokban. Az első női csapat a Szuperligában versenyzik már több mint ötven éve, a fiú csapat pedig a Vajdasági Ligából próbál felzárkózni. „Nagy öröm számunka, hogy a közösségnek, akiben ilyen energia van és ilyen erő, csodákra képes, és Csóka ilyen. Kisvárosként, kis településként kicsit túlozva több játékost nevelt, mint amennyi lakosa van. Csókán több mint száz országos válogatott játékos nevelkedett, akik ugyan időről időre hazatérnek, de igazán most teremtettünk talán csak otthont a számukra” – mondta Kormányos László, a klub szakmai koordinátora.

Kormányos László, Pásztor István, Biljana Golić és Assis de Souza Erdélyi Szilvia (a szerző felvétele)

Kormányos László, Pásztor István, Biljana Golić és Assis de Souza Erdélyi Szilvia (a szerző felvétele)

A megnyitón Pásztor István, a VMSZ elnökének ünnepi beszédében elhangzott, hogy a két legfontosabb feladat valami újat teremteni úgy, hogy közben a régi értékeket is megőrizzük. „A csókai asztaliteniszklubbal mindkét cél meg tud valósulni. Egyrészről hat évtizedes, fényes múltra visszatekintő klubot tudunk új lendülettel megerősíteni, másrészről pedig a mai ünnepi alkalom is megmutatta, hogy mennyi fiatal gyerek van Csókáról, Zentáról, Törökkanizsáról és máshonnan, akik ide járnak edzeni, akiket vonz a csókai klub”.

A közeljövőben két eseménynek is otthont ad majd a csókai ATK, a Szabó István, illetve a Király Ilona Emléktornának.