2024. április 19., péntek

Surján harmadszor országos bajnok

A Szabadkán megrendezett egyéni országos bajnokság női döntőjében a bácsföldvári Vojvodina színeiben versenyző Surján Szabina, a zentai születésű, de a Novi Sad együttesét erősítő Makszuti Anettát legyőzve harmadik felnőtt bajnoki címét ünnepelhette. A bácsföldvári asztaliteniszező párosban, Tijana Jokićtyal (Novi Sad) az oldalán is diadalmaskodott. A férfiak versenyét a piroti Radnički játékosa, Aleksa Gacev nyerte, aki a döntőben Nikola Strugarevićet (Crvena zvezda) verte meg. A férfi párosok versenyében a Spartacus kettőse, Stefan Kostadinović és Bognár Bence állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg a vegyes párosok mezőnyében a Dimitrije Levajac és Izabela Lupulescu alkotta duó nyerte meg az aranyérmet.

Az idei országos bajnokok: Surján Szabina és Aleksa Gacev (Fotó: Instagram/wttc.serbia)

Az idei országos bajnokok: Surján Szabina és Aleksa Gacev (Fotó: Instagram/wttc.serbia)

Dobogósok, egyéni, nők: 1. Surján Szabina (Vojvodina), 2. Makszuti Anetta (Novi Sad), 3. Andrea Todorović (Akademija) és Tijana Jokić (Novi Sad). Férfiak: 1. Aleksa Gacev (Radnički), 2. Nikola Strugarević (C. zvezda), 3. Nemanja Đilas (Banat) és Pero Tepić (Temerin).

Páros, nők: 1. Surján/Jokić (Vojvodina/Novi Sad), 2. Izabela Lupulescu/Dragana Vignjević (Unirea/Panonija), 3. Makszuti/Bezzeg Réka (Novi Sad) és Katarina Gvozdenović/Anđela Menger (Dombos/Rapid). Férfiak: 1. Stefan Kostadinović/Bognár Bence (Spartacus), 2. Gacev/Nikola Grujić (Radnički/Grenzau), 3. Strugarević/Nikola Marinković (C. zvezda/Požarevac) és Dimitrije Levajac/Đilas (C. zvezda/Banat). Vegyes: 1. Levajac/Lupulescu (C. zvezda/Unirea), 2. Strugarević/Makszuti (C. zvezda/Novi Sad), 3. Gacev/Vignjević (Radnički/Panonija) és Đilas/Bezzeg (Banat/Novi Sad).