2024. május 13., hétfő

Kiosztották a Spartak-díjakat

Idén 56. alkalommal adták át Vajdaság legjobb sportolóinak, illetve a sport területén dolgozó szakembereknek járó Jovan Mikić Spartak-díjakat. Az ünnepi gálát az újvidéki Egység Kulturális Központban rendezte meg a Vajdasági Sportszövetség, a bírálóbizottság hét kategóriában kilenc személynek ítélte oda a legjelesebb tartományi elismerést.

Az élvonalbeli sportolóknak, edzőknek és sportmunkásoknak Zoran Gajić sportminiszter, Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár és Jasmina Juras, a Vajdasági Sportszövetség elnöke adta át a díjakat. A tartományi titkár köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a sportolók sikerei nem valósulhatnának meg a fejlett infrastruktúra nélkül, ezért a tartományi kormány továbbra is igyekszik minél nagyobb mértékben támogatni a vajdasági sportot.

– Jelentős sporteredmények születtek idén is. Tiszteletre méltó az a profizmus és kitartás, amellyel a sportolóink és sportmunkásaink a kihívásokhoz viszonyulnak. Hálásak lehetünk a múltbeli és a jelenlegi élsportolóinknak, akik büszkén terjesztik az ország hírnevét szerte a világon – mondta Dane Basta.

Az év legjobb vajdasági sportolójának járó díjat Dejan Majstorović kosaras kapta, aki idén a 3×3-as válogatottal világbajnoki címig, majd Európa-bajnoki aranyig jutott, összesen pedig 5 vb- és 4 Eb-címmel büszkélkedhet. A legjobb edzőnek járó kitüntetést a szabadkai Rozsnyik Ervin, a Spartacus Súlyemelőklub edzője vehette át. A legjobb bírónak Daniel Štefaneket (birkózás), míg a legjobb sportszervezetnek a Vajdasági Röplabdaszövetséget választották. A legjobb sportmunkatársnak járó elismerést a nagybecskereki Vukosava Đapić Atanacković vehette át – az egykor sikeres atléta most sport- és humanitárius munkásként tevékenykedik. A szponzor és adományozó kategóriában a Montop Pro cég részesült elismerésben, amelyet a vállalat igazgatója, Dragan Dakić vett át. Idén a Spartak-életműdíjat dr. Strahinja Tepavčević kapta.

A Jovan Mikić Spartak-díjat 1967-ben hozták létre, azóta több mint 900 sportoló, sportmunkás és szervezet részesült az elismerésben.

 

Nyitókép: Kasza Jennifer felvétele