2024. május 8., szerda
KERÉKPÁROZÁS

Beleszólhat valaki a nagy négyes dolgába?

Ma kezdődik Glasgow-ban az országúti kerékpáros-világbajnokság, amely az első alkalommal ilyen formátumban megrendezett összkerékpáros-vb programjának is részét képezi (a pálya- és hegyikerékpár, illetve a BMX mellett). A legjobban várt eseményt, a felnőtt férfi mezőnyversenyt szokatlan módon a program elejére, most vasárnapra tették, míg a kategória egyéni időfutamára pénteken kerül sor. Időközben a junior és U23-as férfi és női mezőnyversenyeket, illetve időfutamokat is lebonyolítják, hétfő kivételével minden napra tettek programot a szervezők.

A férfi mezőnyverseny címvédője a tavaly Wollongongban bő két perces különbséggel szólógyőzelmet arató Remco Evenepoel, vele egyenrangú favoritként Wout van Aertot, Tadej Pogačart és Mathieu van der Poelt említhetjük, másvalaki győzelme már meglepetésnek számítana.

Evenepoel (középen) most is a legnagyobb favoritok közé tartozik (Fotó: PezCyclingNews/Cor Vos)

Evenepoel (középen) most is a legnagyobb favoritok közé tartozik (Fotó: PezCyclingNews/Cor Vos)

Lengyel Körverseny, 6. szakasz (Katowice–Katowice, 16,6 km, egéyni időfutam): Mattia Cattaneo 19:10 perc, João Almeida +13, Geraint Thomas +14, Finn Fisher-Black +16, Tim Wellens +17 mp stb.

Nyitókép: Evenepoel (középen) most is a legnagyobb favoritok közé tartozik (Fotó: PezCyclingNews/Cor Vos)