2024. június 17., hétfő
OLVASNIVALÓ

Nyári sorozatmajszoláshoz

Itt van a nyár a kellő hevével, de ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy a strandolások után ne kezdjünk el nézni egy sorozatot. Nem is szaporítva tovább a szót, nézzük mely sorozatokat is nézhetjük meg a legmelegebb évszakban.

A visszatérő sorozatok közül a Tom Clancy's Jack Ryan 4. (június 3.), a Star Trek: Strange New Worlds 2. (június 15.), az Outlander 7. (június 16.), az Alapítvány 2. (július 14.), illetve a Futurama (július 24.) 11. évadját tekinthetjük meg többek között.

Június 1-jétől elérhető a Netflixen a The Days című minisorozat, amely a fukushimai atomerőműben, földrengés okozta katasztrófa utáni mentés 7 napját meséli el.

Úgyszintén a Netflixre érkezik az Arnold című mini-dokusorozat, amely Arnold Schwarzenegger életét követi végig a testépítéstől kezdve a filmsztárságon keresztül a politikusi életútjáig.

Június 9-én került fel az Apple + tartalomsugárzóra a The Crowded Room minisorozat Tom HollandAmanda SeyfriedChristopher AbbottJason IsaacsThomas Sadoski és Emmy Rossum főszereplésével. Daniel Keyes 1981-es, Billy Milligan elméi című valós eseményen alapuló regénye alapján készült sorozat pilot epizódját és még néhány részt Mundruczó Kornél rendezi, aki egyben a sorozat executive producere is. A minisorozat Danny Sullivan (Tom Holland) történetét követi, akit letartóztatnak, miután 1979-ben New Yorkban részt vett egy lövöldözésben. A lebilincselő thriller a kíváncsi vallatóval, Rya Goodwinnal (Amanda Seyfried) folytatott interjúk sorozatán keresztül meséli el Danny élettörténetét, amelyből kibontakoznak az őt formáló titokzatos múlt elemei, valamint azok a fordulatok, amelyek egy életre szóló felfedezéshez vezetnek.

E hónap 14-én a Hulu és a Disney+ tartalomsugárzó kínálatában lesz elérhető az Alul semmi (The Full Monty) című angol kultuszfilm folytatása sorozat formájában. A családjuk eltartását táncos vetkőzős üzlettel eltartó, nem egy Chippendale fiúkként kinéző apukák és férjek történetének a folytatását az eredeti film forgatókönyvírója, Simon Beaufoy jegyzi, és a színészek is maradtak a régiek, vagyis Robert CarlyleTom WilkinsonSteve HuisonLesley SharpMark AddyHugo SpeerPaul Barber és Wim Snape alakította családfők 25 évvel vetkőzős kalandjuk után Sheffield városának hanyatló egészségügye, oktatása és a munkáltató szektorában navigálnak, miközben fényesebb, butácskább, de jóval humánusabb előrejutásra ácsingóznak, ahol a közösségi erőfeszítések továbbra is diadalmaskodhatnak az embereket ért csapások ellenében.

Június 18-án az AMC és az AMC+ kezdi vetíteni a Walking Dead legújabb, Dead City című spin-offját, amelynek főhősei a posztapokaliptikus Manhattanben veszik fel a harcot az élőhalottakkal szemben.

Július 13-án kerül be a MAX (ex HBO MAX) kínálatába a Full Circle minisorozat, amely egy elfuserált emberrablás krónikája, amelynek nyomozása körül több személyt és kultúrát kapcsolnak össze a mai New York városában.

Július 27-én pedig a Peacock kezdi el sugározni a Twisted Metal élőszereplős sorozatot. A Twisted Metal egyike a régi szép idők legendás játékainak. A poszt-apokaliptikus háttérrel rendelkező vígjátéksorozat főhőse John Doe lesz (Anthony Mackie), de olyan nevek is megtalálhatók lesznek mellette, mint Neve CampbellThomas Haden Church vagy Samoa Joe.