2024. április 20., szombat
VÍZILABDA – ZENTA

Szerény mezőny, jó meccsek

A hétvégén lebonyolították a már hagyományos zentai nemzetközi vízilabdatornát. A lányok esetében immár 15. alakalommal életre hívott eseményen ezúttal három csapat vett részt, a házigazdák mellett a Szentes és a Dunaújváros tett eleget a meghívásnak. A Tisza-partiak az idén kissé alárendelt szerepet játszottak, Tóth László vezetőedző elmondása szerint azonban így is fontos tapasztalatokat szereztek a felnőtt bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutó fiatalok. A csoportköröket követően a döntőt a két vendégegyüttes vívta, a sokáig szoros csatát végül a Szentes két góllal megnyerte. A Dunaújváros akkor került vesztes helyzetbe, mikor később a torna legjobbjának megválasztott Mihók Mandula megkapta harmadik kiállítását és tovább már nem segíthette csapatát. A Kurca-partiak ezt fordították végül a maguk javára. A viadal legjobb kapusa a szentesi Ormai Dorka, a gólkirálynő pedig csapattársa, Dömsödi Döníz lett 10 találattal.
A fiúknál ugyancsak gyengén muzsikáltak a hazaiak, a fináléba a Dunaújváros és a nagykikindai ŽAK került. A bánáti vendégek a csoportkörben ugyan magabiztosan verték a magyarországiakat, a záró találkozó viszont kiegyenlített küzdelmet hozott. A Duna-partiak a kulcsmomentumokban jobban feltalálták magukat, így az utolsó negyedre többgólos előnyt szereztek, amit a lefújásig meg is tudtak őrizni. A torna legértékesebb játékosának járó különdíjat a dunaújvárosi Kis Benedek érdemelte ki, a legjobb kapusnak a szintén újvárosi Kaposi Pétert választották, míg a gólkirályi címet a ŽAK játékosa, a 13 gólt szerző Milan Vidicki nyerte el.
A helyezésekért járó serlegeket, illetve a különdíjasok jutalmait a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság sporttal megbízott segédtitkára, Kormányos László adta át a fiataloknak, hiszen a torna ezúttal sem jöhetett volna létre a tartomány anyagi támogatás nélkül.
Eredmények, XV. nemzetközi női torna, 1. forduló: Dunaújváros–Szentes 5:5. 2. forduló: Zenta–Dunaújváros 3:19. 3. forduló: Szentes–Zenta 16:4. A döntő: Szentes–Dunaújváros 7:6. A végeredmény: 1. Szentes, 2. Dunaújváros, 3. Zenta.
U14-es fiú torna, 1. forduló: Dunaújváros–ŽAK 8:14. 2. forduló: Zenta–Dunaújváros 4:10. 3. forduló: ŽAK–21:4. A döntő: ŽAK–Dunaújváros 9:11. A végeredmény: 1. Dunaújváros, 2. ŽAK, 3. Zenta. 

Nyitókép: A torna díjazottjai (Erős Kincses Krisztina felvétele)