2024. május 19., vasárnap

Színházi maraton Zomborban

Egy hétvégén az egész évad előadásai

A színház világa mindig új kihívásokat keres. A színházi maraton során egy színház egész szezonját sűrítik bele egyetlen hétvégébe. A zombori Színházban idén június 5-e és 8-a között tartják meg  a 32. Színházi Maratont. Az esemény nem csupán színházi előadások sora, hanem egyfajta verseny is. A művészeknek főként az idővel kell versenyezniük. Nem csupán a művészeknek jelent kihívást, hanem a közönségnek is, hiszen a nézőknek több előadást kell megnézniük rövid idő alatt, és mindig ébren kell tartaniuk figyelmüket.
A rendezvény egyik legizgalmasabb része az előadás „elrontása” és a „virágeső”. Az elrontott produkció egy olyan előadás, amely a verseny végén kerül bemutatásra. Ez szórakoztató tréfákat és meglepetéseket tartalmaz, amelyeket a közönség általában nagy örömmel fogad. A virágeső pedig az egész verseny végét jelenti, amely után mindenki megpihenhet, és élvezheti az elért eredményeket.
A szervezők szerint a Színházi Maraton összehozza a művészet és a versenyszellem szerelmeseit. Kiváló lehetőség arra, hogy a művészek új lehetőségeket találjanak, és áttörjenek a megszokott határokon. Ami pedig a legfontosabb, hogy egy olyan élményt nyújt, ami minden résztvevőnek és nézőnek emlékezetes marad.