2024. április 27., szombat
SZABADKAI NÉPSZÍNHÁZ

Új művészeti igazgató, új színészek

A Szabadkai Népszínház új hírekkel szolgált internetes oldalain. Egyrészt bejelentették, hogy a Magyar Társulat művészeti igazgatói posztját a több évtizedes tapasztalattal és számos díjjal rendelkező Venczel Valentin tölti be, másrészt pedig új színészekkel is bővült a Népszínház.

A Magyar Társulat új színművészei Horváth Blanka és Ricz Ármin, míg a Szerb Társulatot Monja Vuksanović Medaković és Miloš Macura erősíti. Az új kollégákat Miloš Nikolić, a Szabadkai Népszínház igazgatója köszöntötte.

Nikolić szerint a négy fiatal, tehetséges színész érkezése nemcsak a szerb és a magyar társulat bővülését szolgálja, hanem egy hosszútávú stratégia része, amely a színház művészi hatásának erősítését foglalja magában:

– A Szabadkai Népszínház elkötelezte magát a magas színvonalú művészeti értékek teremtése, valamint az új művészgenerációk képzése, és a színpadon már bizonyított alkotók támogatása mellett, egyedülálló élményt nyújtva ezzel közösségünknek és közönségünknek egyaránt. Terveink nemcsak a színházi társulatokra vonatkoznak, programunkban szimfonikus koncertek és balettelőadások is helyet kapnak. Átfogó kulturális teret alakítunk ki, amely különböző művészi szempontoknak fog megfelelni – emelte ki Miloš Nikolić, aki köszönetét fejezte ki a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárságnak, valamint Stevan Bakićnak, Szabadka város polgármesterének, a színház törekvéseiben kulcsfontosságú támogatásért.

Nyitókép: Az igazgató a Magyar Társulat új vezetőjével és a négy ifjú színésszel, fotó: Szabadkai Népszínház