2024. április 30., kedd

A legszebb ajándék

Karácsonyra gyermekeknek, fiataloknak, felnőtteknek – Az Agapé Kiadó kiadványai

Örökre beépül a lelkünkbe a nyugodt hangulatban elhangzott szép szó. Éhezi mindenki hétköznap is, ünnepkor is, ezért akit szeretek, annak a legszebb ajándékot teszem a karácsonyfa alá.

A félszeg pásztorfiút egy éjszaka különös jelenség rázza fel álmából… és a lenézett kisfiú személyes „tapasztalatai” alapján a karácsonyi események egyszeriben megelevenednek. Felismeri saját értékeit, felbátorodik, és a legértékesebb kincsét viszi el ajándékként a Kisdednek a jászol elé. A legkisebbek számára szép ajándék Harmath Károly Peti pásztor betlehemi élménye című mesekönyve, valamint A betlehemi hercegecske könyv, amelyben Méhes Mária Viktória a karácsonyi eseményeket képekben, versekben, elbeszélésekben meséli el. Az egész család számára különleges élményt ígér közös olvasásakor Anselm Grün Karácsonyi története, amelyet Christina Enojada illusztrált művészi képeivel.

A több millió példányszámban eladott, több nyelvre lefordított gyermekbiblia, az Első Bibliám szerzője, Pat Alexander több mint négyszáz oldalon 64 történetet dolgoz fel a Szentírásból a gyermekek nyelvén, akik később erre alapozhatják növekvő bibliai ismereteiket. A könnyen érthető történeteket, amelyeket Leon Baxter színes, barátságos illusztrációi keltenek életre, önállóan olvashatják a 8–10 évesek, de már kis gyermekek is élvezettel hallgatják, ha a szülő akár esti mesének felolvassa. A könyv szerzője fontosnak tartotta, hogy a gyermek ne csak megértse a történeteket, hanem olvasás közben jót szórakozzon is. Az Agapé Kiadó gondozásában az Első Bibliám című könyv magyarul már több kiadást megért, és lovári nyelven is megjelent, hogy a roma kisebbség saját nyelvén olvashassa a Bibliát, valamint hogy a legkisebbek megismerkedjenek a Szentírással, és átéljék az olvasás örömét.

Általános iskolás tanulók, középiskolás diákok kedvelik a már több kiadást is megért, nagy sikerű, színes, kemény kötésű, modern kivitelezésű Jézus enciklopédiát. Lois Rock olvasmányos könyve 128 oldalon, 58 fejezetben mutatja be Jézus életét, sok rajzzal, térképpel, festménnyel/reprodukcióval és fényképpel kiegészítve. Aki a kezébe veszi ezt az ízléses formatervezésű enciklopédiát, szívesen fogja olvasni és másoknak ajándékozni.

A kereszténység enciklopédiája kemény kötésű, modern szerkesztéssel, színes grafikai megoldásokkal készült könyv nemcsak vallástörténeti enciklopédia, hanem kiváló művelődéstörténeti összefoglaló. Szerzője, David Self általános ismereteket nyújt a kereszténységről, a keresztény egyházakról és történetükről, így bárki hasznos információkat szerezhet 128 oldalon a kereszténység eredetéről, a tanairól, a különböző vallási szertartásokról, a felekezetre szakadásról, a kereszténységről és más vallásokról… Ezért a keresztény hit, tanítás, hagyományok és élet illusztrált kézikönyvét érdeklődő fiatal és felnőtt szívesen veszi a kezébe.

E tartalmas könyvek bármely család számára szép alkalmi ajándékok lehetnek.