2024. május 21., kedd

Az Elk*rtuk lett az év legnézettebb magyar filmje

A 2022-es év a szerelem éve lesz, elkezdődnek Molnár Ferenc legismertebb szerelmi történetének, a Liliomnak a forgatási előkészületei

Több mint 130 ezren láttak a mozikban az Elk*rtuk című filmet a magyarországi mozikban, így az év legnézettebb magyar filmje lett – adta hírül a média a Megafilm közleménye alapján.

A közleményből kiderül, hogy az Elk*rtuk lett 2021 legnézettebb és legmegosztóbb magyar filmje. A Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerek által készített film 130 ezer nézővel az év legnézettebb magyar filmje.

„Az óriási siker abból is látszik, hogy a világszínvonalú thriller médiamegjelenéseinek száma közel 5 ezer, ebbe beletartoznak a filmről szóló cikkek, tudósítások, reakciók az online és az offline média területén" – olvasható a cikkben.

A közlemény kitér arra is, hogy az Elk*rtuk pro és kontra a legtöbb indulatot, véleményt kiváltó film volt, amiről még azoknak is van markáns véleményük, akik nem látták. Korábban a portál is beszámolt arról, hogy a Google szerint a film kategóriában a magyarok az Elk*rtuk kifejezést gyakran keresték, a keresések között a második helyen végzett a Venom2 után.

A közlemény azt is írja, hogy az El a kezekkel a Papámtól! című film lett a legjótékonyabb családi film, mivel a film egész stábja csatlakozott a Cipősdoboz Akcióhoz és jótékonysági árverésre bocsájtották a film jelmezeit és relikviáit.

Az Ecc-pecc lett a legrövidebb idő alatt készült tévéfilm, a forgatás csupán 10 napig tartott.

A Béke lett a legtöbbször újrakezdett dokumentumfilm, mert a forgatást a járványhelyzet miatt többször kellett halasztani. A Kék róka lett a legszenvedélyesebb és a legromantikusabb tévéfilm, Az énekesnő lett a legkevesebb színes kockát tartalmazó tévéfilm, míg a Cellamesék lett 2021 legtöbb történetet feldolgozó minisorozata.

Mint írják, a 2022-es év a szerelem éve lesz a Megafilm életében, ugyanis elkezdődnek Molnár Ferenc legismertebb szerelmi történetének, a Liliomnak az előkészületi munkái.