2024. április 29., hétfő

Mézes Marcipán Temerinben járt

Gyermeklapjaink népszerűsítő körútja

A Mézeskalács szerkesztőségének tagjai vajdasági népszerűsítő körútjuk során ezúttal a temerini Veljko Vlahović óvodába látogattak el. A kis- és nagycsoportosok érdeklődve fogadták Mézes Marcipánt, a Mézeskalács kabalamókusát, és örömmel vettek részt a kisújság bemutatkozóján.
Orosz Lahos Teodóra 23 éve dolgozik a temerini óvodában, jelenleg az iskoláskor előtti csoport óvónője.
– A gyerekek találkoztak már a Mézeskaláccsal, olyan formában, hogy az idősebb testvérek az iskolában vásárolták, és amikor egyik alkalommal ajándékba kaptunk egy példányt, akkor a gyerekek felismerték az újságot és szerintem tetszett nekik. A foglalkozások során is fel tudjuk használni, mert különféle projekteket csinálunk nap mint nap, és szerintem mindig adódik egy olyan témakör, ami megtalálható a Mézeskalácsban is. Akár meseolvasásra is fel tudjuk használni, a versek közül is tudunk válogatni, természetesen a barkácsötletek is nagyon hasznosak, és úgy látom, hogy olyanok a kézműves ötletek, amelyeket ők önállóan is el tudnak készíteni, és ez is fontos, hogy önállóságra tanítsuk őket.
B. Varga Kornélia a temerini óvoda telepi tagozatának óvónője: – A Mézeskalács mint gyermekújság nagyon lényeges a gyermekek számára, mert  segíti a fejlődésüket, nagyon sokrétű, kezdve a meséktől a versekig, mondókákig, különböző fejtörő játékokat tartalmaz, ami fejleszti a gyerekeket. Annak idején, amikor én iskolás voltam, már én is vettem a Mézeskalácsot, és később, amikor elkezdtem dolgozni, akkor visszatértem újból a Mézeskalács vásárlásához, mert nagyon sok rövid kis mese van benne, ami nagyon jó, mert a gyerekeknek a figyelme rövid ideig szokott tartani és éppen olyan hosszúak ezek a mesék, amíg lekötik a figyelmüket. Azonkívül versikéket tartalmaz, általában évszakokhoz, valamilyen történésekhez fűződnek ezek, és azokat jól fel lehet használni. Még mindig vannak még a 60-as évekből a fiókomban olyan Mézeskalácsok, amelyeket én vásároltam.

Nyitókép: Az ovisok is elmondták, miért szeretik a Mézeskalácsot / Török Erna felvétele