2024. április 29., hétfő

Az olvasás öröme

A Jó Pajtással ismerkedtek a zentai diákok

A Jó Pajtás szerkesztőségének tagjai a gyermeklapok népszerűsítő körútja során Zentára látogattak, a Thurzó Lajos és a Petőfi Sándor iskolába. A kisújság tartalmának szemléltetése során aktívan részt vettek a tanulók a közös tartalom megalkotásában.
 A Thurzó Lajos iskolában a gyerekekkel az olvasásról, a tantárgyakról és a szabadidőről beszélgettünk.
Kójity Máté, 4 osztály: – Imádok olvasni és eléggé sportos vagyok. A kedvenc tantárgyaim közé tartozik a torna, az angol, a matek, a természet. Könyveket szeretek inkább olvasni, Petőfi Sándor verseit nagyon kedvelem. 
Juhász Hanna, 4. osztály: – Nagyon szeretek olvasni, és rengeteg könyvem van. Inkább könyvet szeretek olvasni, mint újságot. Kedvelem az Egy ropi naplóját és a Zizi naplóját. Kedvenc tantárgyam a rajz és a magyar.
Bálint Kinga, 4. osztály: – Nagyon szeretek könyveket olvasni, kedvelem a történeteket és a verseket. Kedvencem a Sámsonról szóló lovas történet. Nagyon szeretem az iskolában a boldogságórát, tornát, rajzot. A boldogságórán tanulunk az érzelmeinkről, arról, hogy hogyan lazítsuk el magunkat, és a toleranciáról is sokat hallunk.
Szerezla Viktória, 4. osztály: – Én a szabadidőmben sétáltatom a Molly nevű tacsi kutyusomat. Kedvenc tantárgyam a torna, a digitális világ és a boldogságóra. 
Szócsin Lea, 4. osztály : – Én is a szabadidőmben a kutyusommal játszok, vagy a barátnőimmel vagyok az utcán. Szoktam otthon is rajzolni és színezni. Kedvenc tantárgyam a torna, a digitális és a boldogságóra.
– Ismerkedtünk már az újságokkal. Eddig a Mézeskalácsot vásároljuk első osztály óta. A Jó Pajtással pedig az idei évben úgy ismerkedtünk, hogy régebbi számokat lapozgattuk, ezeket cserélgették egymás között a diákok. Megnéztük, hogy milyen rovatok vannak benne, barátkoztunk az újsággal. Hasonló a koncepciója mint a mi iskolalapunké, amihez már hozzászoktak a gyerekek. Igyekszünk olvasóvá nevelni a tanulókat – mondta Gömöri Irén, a zentai Thurzó Lajos iskola tanítója.

A Petőfi Sándor iskola diákjai a Jó Pajtással / Török Erna felvétele

A Petőfi Sándor iskola diákjai a Jó Pajtással / Török Erna felvétele

Nyitókép: A Thurzó Lajos iskola tanulói / Török Erna felvétele