2024. május 9., csütörtök

Népszerű operaáriák és duettek

A szabadkai Zsinagóga hagyományteremtő célzattal adott otthont az első újévi hangversenyének

Színvonalas és nagyszabású koncert részese lehetett az az 1200 személy, aki csütörtökön este ellátogatott a szabadkai Zsinagógában megrendezett első újévi hangversenyre. A rendezvényen a Pneuma Quartet és két szólistája – Aleksandra Ušumović és Vera Zečević – , valamint a Szabadkai Zeneiskola diákjai léptek fel a csodálatos környezetben. A műsorra Rossini, Puccini, Mozart, Webber művei mellett híres operaáriák és duettek kerültek, amelyek a közönség soraiban ülők közül sokaknak csaltak könnyeket a szemébe. Egy biztos, a látogatók a koncert után olyan élményekkel térhettek haza, amelyekre még hosszú ideig emlékezni fognak.

subotica.com

subotica.com

– Az első újévi hangversenyt hagyományteremtő célzattal szerveztük meg. E kimagasló és rangos koncerttel úgy gondolom méltóképpen zárhatjuk le a 2023-as évet. A Pneuma Quartet idén már fellépett egyszer a Zsinagógában, a Szecesszió éjszakája elnevezésű rendezvényünkön. Akkor és most is gyönyörű élményt nyújtottak számunkra. A hatalmas érdeklődés pedig azt mutatja, hogy van igény a klasszikus zenei koncertekre – emelte ki Illés Hajnalka, a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány programkoordinátora, hozzátéve, nagyon büszkék az idei évre, hiszen amellett, hogy rengeteg látogatójuk volt, nemrég jelent meg Az ötödik év című könyvük is, amiben látható, mennyire színes és gazdag programmal teli esztendőjük volt a 2023-as év.

– A Zsinagóga amellett, hogy a leglátogatottabb idegenforgalmi látványosság a városban, a legmagasabb színvonalú hangversenyek helyszíne is. 2024-ben is mindenkit sok szeretettel várunk, hiszen számos különleges rendezvénnyel készülünk az érdeklődőknek – fűzte hozzá Illés Hajnalka.
A rendezvény a Pneuma Quartet szervezésében valósult meg, a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány támogatásával.

Nyitókép: Magas színvonalú újévi koncertet rendeztek a szabadkai Zsinagógában, fotó: subotica.com