2024. május 13., hétfő
MŰVÉSZETI PÁLYÁZATAINK

Alkoss, és legyél a Mézeskalács és a Jó Pajtás vendége!

Gyermeklapjaink decemberben meglepetéssel készülnek lelkes olvasóiknak. Ha szívesen rajzolsz vagy írsz, vegyél részt a következő pályázatok egyikén!
Csodaszán
Az erdei műhely minden egyes lakója izgalommal várja a december hónap eseményeit, különösen karácsony ünnepét és az első hóhullást. Mert ugye, lesz végre havazás?

Mézes Marcipán, a mókus barátaival ugyanis egy csodaszánkó megalkotásán ügyködik, amely szélsebesen fut, zeneszó hajtja és több száz hörcsög húzza. Segítsetek nekik, adjatok ötletet, milyen legyen a csodaszán, és rajzoljátok le!
Ötletek az alkotáshoz: Hogyan készül a csodaszánkó? Tervezzétek meg a saját szánotokat!

 

 

A legsikeresebb rajzok alkotóit (5–10 éveseket) és kísérőiket december 18-án 11 órakor vendégül látja a Mézeskalács a Magyar Szó újvidéki székházában. A legjobb alkotásokat kiállítjuk a Magyar Szó tanácstermében. A rajzok bármilyen technikával (ceruza, zsírkréta, vízfesték stb.) készülhetnek. Az alkotásokat postai úton várjuk december 10-éig az alábbi címre: Mézeskalács, Vojvode Mišića 1., 21000 Novi Sad. A borítékra, kérjük írjátok rá: Csodaszán.

 

A Jó Pajtásban olvastam
Ha szívesen találsz ki izgalmas és különleges történeteket, vegyél részt pályázatunkon!
Alkoss egy olyan történetet, mesét vagy verset, amelyben szerepel a következő mondat: A legutóbbi Jó Pajtásban azt olvastam...
A legsikeresebb írások szerzői (10–15 évesek) értékes ajándékokban részesülnek, és december 19-én 11 órakor vendégül látja őket és kísérőiket a Jó Pajtás a Magyar Szó újvidéki székházában.
Az írásokat küldjétek el december 10-éig a jopajtas.szerk@magyarszo.rs e-mail-címre, vagy postai úton az alábbi címre: Jó Pajtás, Vojvode Mišića 1., 21000 Novi Sad