2024. május 8., szerda

Hozzád is eljön a Mézeskalács és a Jó Pajtás!

Ismered Mézes Marcipánt, a mókust? Hallottad a legújabb tudományos híreket, eseményeket?

Ha szeretnél minél többet megtudni a természet és az állatok világából, az iskolai eseményekről, a sztárok életéről, a történelem és az irodalom fontosabb pillanatiról, ha hasznos tippekről olvasnál, vagy kíváncsi vagy pajtásaid sikereire – akkor lapozgasd a Mézeskalácsot és a Jó Pajtást! De várjuk a Te fogalmazásaidat és rajzaidat is a kisújságok hasábjaira. A Mézeskalács és a Jó Pajtás révén nem csupán ismeretszerzésre és szórakozásra tehetsz szert, hiszen részt vehetsz különféle rendezvényeinken, versenyeinken és nyereményjátékainkban is!

Szerkesztőségünk ellátogat hozzátok is, vagyis az iskolákba és az óvodákba annak érdekében, hogy minél többen megismerkedjetek a vajdasági magyar gyermeklapokkal, amelyek nektek készülnek és rólatok szólnak.

Szülőkkel, pedagógusokkal karöltve

A Mézeskalácson és a Jó Pajtáson generációk nőttek fel – jól tudják ezt a szülők és a pedagógusok is – hiszen a legkisebbeknek szóló Mézeskalács immár hetven éve népszerűsíti az olvasást a magyar gyermekirodalom klasszikus alkotásai és a kortárs írók művei, valamint a kis olvasók alkotásai révén. A Jó Pajtás pedig hetvenhat éve lapul az iskolatáskában hű barátként, amely által szórakoztatóbbá válik a földrajz, a biológia, a történelem, a fizika, vagy akár a nyelvtan tanulása.

Keressék, keressétek a Mézeskalácsot és a Jó Pajtást az óvodákban, iskolákban, vagy a Magyar Szó terjesztőosztályán! Elérhetőségek: 021/557-304, e-mail: plasman@magyarszo.rs.

A találkozások alkalmával bemutatjuk a gyermeklapok célját, felépítését és tartalmát a korosztálynak megfelelő információkkal, érdekességekkel. Mindemellett interaktív foglalkozások és játékok révén hozzuk közelebb a tanulókhoz az újságok szellemiségét és az olvasás fontosságát. Ahhoz, hogy a gyerekek miként fogadják a Mézeskalácsot és a Jó Pajtást, nagyban hozzájárul a szülők és a pedagógusok szemléletmódja és közreműködése is, hogy ők is felismerjék a gyermeklapok fontos szerepét az olvasóvá nevelés folyamatában. Bízunk abban, hogy a szülőkkel, pedagógusokkal karöltve újabb és újabb nemzedékeket tudunk majd újságolvasásra szoktatni, hogy aztán kis olvasóink egyszer a Képes Ifjúság, majd a Magyar Szó olvasóivá váljanak. A gyermeklapok népszerűsítő körútját alapítónk, az Magyar Nemzeti Tanács is támogatja.