2024. május 10., péntek

Elindult a Magyar Mozi TV

Március elsejétől a DIGI és Vodafone Magyarország kábeltelevíziós kínálatában már elérhető a Tematic Media Group kizárólag magyar filmeket sugárzó csatornája a Magyar Mozi TV, amelynek csatornáján magyar gyártású tévésorozatokat, új és klasszikus mozifilmeket, játék-, rövid-, animációs és dokumentumfilmeket nézhetnek az előfizetők. Emellett színházi előadások is lesznek a műsorkínálatban.

Az új csatorna küldetésének tekinti, hogy teret adjon a készülő magyar filmeknek, és lehetővé tegye az alkotóknak, hogy széles körben megismertethessék a munkáikat – áll a cég közleményében.

A Magyar Mozi TV március 1-jén szerdán 13 órakor kezdte meg adását A bolondok grófja című tévéjátékkal, mely elsőnek a digitális vezetékes előfizetők számára válik elérhetővé. A DIGI és a Vodafone Magyarország a következő 3 hónapban teszteli az újonnan induló csatornát.

A Magyar Mozi TV műsorán e hónapban a Roncsfilm, a Ripacsok, a Megáll az idő, Az ötödik pecsét, a Jó estét nyár, jó estét szerelem, A kenguru, az Égigérő fű is szerepel majd, a kortárs filmek közül pedig bemutatják a Saul fia, az Űrpiknik és az Eltörölni Frankot című filmeket.