2024. április 20., szombat

Az oktatásügyi minisztérium nem javasolta a szünidő meghosszabbítását

Az oktatásügyi minisztérium semmiféle kérést nem kézbesített az iskolaigazgatók számára, ami az egész jövő hétre vonatkozó szünidő elrendelésének véleményezésére vonatkozik. Hozzátették, hogy ezzel kapcsolatos kezdeményezést sem kaptak – írja a Danas hírportál.

A portál értesülései szerint a nagyszámú megbetegedett tanár és diák miatt egy hetes szünidő elrendelésére vonatkozó híresztelés, egyes belgrádi iskolaigazgatóktól származott, akik bizonyos községi iskolaigazgatói aktívákon keresztül  kezdeményezték a megbetegedett diákok és tanárok számának meghatározását.

A Danasnak a fővárosi iskolák illetékesei megerősítették, hogy egyre nehezebben tudják megszervezni az oktatást, mivel sok tanár betegszabadságra ment és nincs megfelelő helyettesítésük.

Ezzel szemben mind a belgrádi, mind az országos szintű adatok arról tanúskodnak, hogy a járványügyi helyzet egyelőre még nem aggasztó. Az viszont igaz, hogy egyre többen szenvednek akut légúti fertőzésekben és influenzaszerű megbetegedésekben.

– A korábbiakhoz hasonlóan a járványügyi helyzet miatti rendkívüli iskolai szünetek elrendeléséről továbbra az Oktatásügyi Minisztérium hozza meg a döntést az Egészségügyi Minisztérium illetékes intézményének, azaz a Dr. Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet javaslatára. Természetesen folyamatosan figyelemmel követik a járványügyi helyzetet és annak alakulását – áll a minisztérium közleményében.

A jövő héten február 15-én és 16-án az államiság ünnepe miatt zárva tartanak az iskolák.

Nyitókép: pixabay.com