2024. június 21., péntek

A kiváló pedagógusok, iskolák elismerése

Mától várják a jelöléseket a Dositej Obradović-díjra

Slavica Đukić Dejanović oktatási miniszter gratulált az oktatásban dolgozóknak azon az ünnepségen, amelyet a pedagógusok napja alkalmából tartottak a Dositej Obradović Alapítványnál. Az eseményen a miniszter bejelentette, november 8-ától várják a jelöléseket a Dositej Obradović-oklevél odaítélésére, amelyet a kivételes eredményeket felmutató személyek és intézmények teljesítményének elismerésére hoztak létre. 

 – Ez egy újabb módja annak, hogy kiemeljük a pedagógusok fontosságát, értékeljük erőfeszítéseiket és munkájukat – mondta a miniszter, majd hozzátette, a nyilvános felhívás december 31-ig nyitott, az oklevél ünnepélyes átadására pedig a Dositej-napok keretében kerül sor 2024 áprilisában.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az oktatási minisztérium és az oktatásügy sokféleképpen igyekszik megőrizni Dositej Obradović emlékét, és a jeles személyiségekre való emlékezés fontosságát igyekszik átadni a fiatal generációknak is. Mint hozzátette, a Dositej Obradović Alapítvány kezdeményezésére az Oktatási Minisztérium április 10-ét a nagy pedagógus, filozófus, a Belgrádi Egyetem elődjének alapítója emléknapjaként tartjuk számon.

 

Nyitókép: Beta