2024. július 25., csütörtök
MAGYAROK KENYERE PROGRAM

Az idén is lesz búzagyűjtés

A személyes átvételre július 30-án kerül sor Zentán

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idén is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búzaadományok begyűjtését a vajdasági gazdaszervezetek segítségével. Az adományok begyűjtése folyamatos lesz. A termelők jelezni tudják a megadott napig az adományaikat a helyi gazdaszervezeteknél, illetve a helyi falugazdász-irodáknál.

A személyes átvételre 2024. július 30-án (kedden) 8 és 13 óra között Zentán a Mária utca 42. szám alatt kerül sor.

A felajánlott búzamennyiséget a Borsos malomban fogjuk lisztre cserélni, amely Vajdaságban kerül majd felhasználásra, és jelképesen csak egy zsák mennyiséget viszünk át Magyarországra az összeöntés ünnepére.

A kapott liszttel a VASZ elnökségének határozata alapján a gyermekekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, a diákkollégiumokat, a sérült gyerekekkel foglalkozó szervezeteket, lurkóházakat, a nagycsaládos-egyesületeket és azon belül a családokat szeretnénk támogatni, amelyek erre ténylegesen rászorulnak.

További tájékoztatást a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program aktivitásaival kapcsolatban Zsoldos Brigittától, a szövetség irodavezetőjétől kaphatnak, elérhetősége: 024/817-008 (minden hétköznap 8–13 óráig), illetve 062/800-6536.

(A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke)