2024. július 20., szombat

Csaknem egy kiló be nem jelentett ékszert vitt volna át a határon

A gradinai határátkelőn a vámosok megakadályozták, hogy csaknem egy kilogramm be nem jelentett arany ékszert átszállítsanak a határon. A tárgyat az utas a táskájába rejtette, írja a 021.rs hírportál.

A Vámhivatal tájékoztatása szerint az esetet a határátkelő kijáratánál fedezték fel, amikor egy külföldi rendszámú Toyota Avensis érkezett az ellenőrző ponthoz, amelyben egy házaspár utazott. Azt mondták a vámosoknak, hogy nincs bejelentenivalójuk, a részletes átvizsgálás során azonban kiderült, hogy a sofőr feleségénél egy 775 grammos aranyöv és három, nyolc grammos aranygyűrű van, amelyek összértéke valamivel több mint 46 ezer euró.

Mivel a felfedezett ékszerek értéke meghaladja az árut szállító jármű értékének harmadát, az autót az eljárás végéig ideiglenesen lefoglalták, ami miatt a szabálysértés összege csaknem 57 ezer euróra nőtt. A Vámhivatal felhívja az utasok figyelmét, hogy a határátlépéskor kötelező a különféle értékek bejelentése, így elkerülhető az ideiglenes vagy végleges elkobzás veszélye.

Nyitókép: A Vámhivatal felvétele