2024. július 16., kedd

Mintegy kilencven szabálysértő

A Belügyminisztérium és a Közlekedésrendészeti Igazgatóság munkatársai az elektromos rollervezetők ellenőrzésének első négy napjában Szerbiában összesen 87 szabálysértést tártak fel, írja a Belügyminisztérium a Facebook-oldalán.
Közülünk 34-en nem viseltek védősisakot, 30 esetben pedig nem volt azonosító matrica az elektromos rolleren. 18-an nem viseltek láthatósági mellényt az úton, ketten másokat szállítottak az említett járművel, ketten pedig az úton haladtak annak ellenére, hogy kerékpárút állt rendelkezésre. Intézkedtek annak az elektromos rollernek a vezetője ellen is, aki 0,66 ezrelék alkohollal a szervezetében közlekedett.
Az összes szabálysértésből a legtöbbet a Belgrádi Rendőrkapitányság területén követték el (23), ezt követi Jagodina (10). Szabadkán és Šabacon hat-hat személy, míg Újvidéken, Požarevacon és Smederevon öt-öt személy követett el szabálysértést. Négy-négy személy követett el szabálysértést Nagykikindán és Novi Pazarban, három-három személy Vranje és Mitrovica területén, két-két személy Kragujevacon és Pirotban, egy pedig Kruševacon.
A közlekedési rendőrség munkatársai arra kérik a szülőket, hogy a 14 éven aluli gyermekeknek ne engedjék, hogy elektromos járművet vezessenek

Nyitókép: Pixabay