2024. június 13., csütörtök

„A választók üzenete egyértelmű”

Dr. Pásztor Bálint: A lezajlott választásokon itthon és az anyaországban is felhatalmazást kaptunk a folytatáshoz

– A választók üzenete egyértelmű, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listája olyan fölénnyel nyert tegnap, amilyennel egyik EU tagállamban se győzött senki. Soha ennyi szavazatot EP-választáson a Fidesz még nem kapott! Büszke vagyok arra, hogy a sikerhez mi, vajdasági magyarok is nagymértékben hozzájárultunk – írta tegnapi Facebook-bejegyzésében dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az európai parlamenti választás magyarországi eredményeit kommentálva.

A VMSZ elnöke hozzátette, az RMDSZ (Romániai Magyar Demokrata Szövetség) nagy és hősies küzdelemmel szerzett két mandátumot az Európai Parlamentben.

– Bizonyította, hogy magyar érdeket csak magyar párt képviselhet, az erdélyi magyarság megmutatta összefogását és erejét! – fogalmazott bejegyzésében.

Dr. Pásztor Bálint posztjában gratulált mind a Fidesz–KDNP, mind pedig az RMDSZ EP-képviselőinek, és sok sikert kívánt az előttük álló munkához. Hozzátette, nagy kihívások állnak előttük, amelyeknek a legyűrése mindannyiunk érdeke.

– Vicsek Annamáriának jó munkát kívánok az Európai Parlamentben, hihetetlenül fontos lesz a munkája a következő öt esztendőben. Egy hét alatt mindannyian, akik megmérettettük magunkat Vajdaságban, Magyarországon vagy Erdélyben, felhatalmazást kaptunk, hogy folytassuk! – zárta gondolatait a VMSZ elnöke.

Nyitókép: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala