2024. február 28., szerda

Kedden indul a vonat a Szeged–Szabadka vonalon

Utasbarát menetrend – A menetidő útlevél-ellenőrzéssel együtt mintegy másfél óra

Kedden újraindul a személyszállítás a Szeged és Szabadka közötti felújított vasútvonalon. A frissen nyilvánosságra hozott menetrend szerint a hét minden napján öt pár vonat közlekedik majd. A menetidő a két város között az útlevél-ellenőrzéssel együtt mintegy másfél órát vesz majd igénybe.

Szeged és Szabadka között 2015-ben, a menekültválság idején szűnt meg a vasútforgalom. Ekkorra már a sínek is rossz állapotban voltak, a rajtuk közlekedő ódon sínbuszok sem feleltek meg az új idők kihívásainak. A vasútvonal felújítása 2021 nyarán kezdődött. A rekonstrukcióval a vonal teljes szerbiai szakasza az alapoktól megújult. A töltéseket eltávolították, és újra felépítették, majd új síneket, valamint biztonsági- és jelzőberendezéseket helyeztek el. Emellett elvégezték a vonal áramosítát is, vagyis lehetővé vált, hogy a korábbi dízelüzemű szerelvények helyett villamos vonatok közlekedjenek rajta.

Magyar Szó/ Archív

A szerbiai szakasz felújítása körülbelül egy év alatt befejeződött (Molnár Edvárd felvétele)

A felújítással párhuzamosan a vasútvonal mentén lévő állomásokat és megállókat is rekonstruálták. Szeged és Szabadka között tavaly augusztusban indult meg a teherforgalom. A vonalnak nagy gazdasági jelentősége van, ugyanis a Belgrád–Budapest vasútvonal rekonstrukciójának ideje alatt a két ország közötti vasúti teherforgalmat erre a szakaszra terelték át. Azóta a két település között rendszeresen járnak tehervonatok.

 

Az utasforgalom a nyáron elhangzott bejelentések szerint október 23-án, Magyarország egyik legfontosabb nemzeti ünnepén indult volna útjára. A Szerbiai Vasutak weboldalára október második felében fel is került a menetrend, amely szerint két pár vonat közlekedett volna a két település között. A vasútvonalat a személyforgalom előtt végül nem nyitották meg, mivel a vonal magyarországi szakaszán a hivatalos indoklás szerint „a biztosító- és vonatbefolyásoló rendszerek új, Magyarországon először beépített nemzedéke az eredetileg tervezettnél ugyancsak hosszabb tesztidőszakot igényel”.

November elején Lázár János, Magyarország építési és közlekedési minisztere egy a Károli Szabadegyetemen megtartott beszélgetésen elmondta, hogy november végén-december elején indulhat meg a vasúti személyszállítás Szeged és Szabadka között. Lázár János november 13-án Szabadkán a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőivel megbeszéléseket folytatott, amelynek fókuszában a vasúti menetrend állt, majd nem sokkal később erről egyeztetett szerbiai kollégájával, Goran Vesić építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszterrel is. Utóbbi a héten megejtett szabadkai látogatása során megerősítette, hogy november 28-án megindulhat a személyforgalom.

Lálity Urbán Emese, a VMSZ köztársasági képviselőjelöltje, aki eddig az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkáraként tevékenykedett, lapunknak nyilatkozva így fogalmazott a vasútvonallal kapcsolatban.

– Mi azt szorgalmazzuk, hogy élhető menetrend alakuljon ki; háromóránként induljon járat. Ez a projekt Pásztor István elnök úr egyik nagy álma volt, ezért is nevezte az említett szakaszt álomvasútnak. Most, amikor végre megindul az utasforgalom, nemcsak rá emlékezhetünk, hanem feleleveníthetjük az általa a vajdasági magyarság előrehaladása segítésének céljával megfogalmazott célrendszert – fogalmazott.

Az utasbarát menetrend kialakítását hosszas egyeztetések előzték meg (Molnár Edvárd felvétele)

Az utasbarát menetrend kialakítását hosszas egyeztetések előzték meg (Molnár Edvárd felvétele)

Az új menetrend csütörtökön először a közösségi oldalakon jelent meg, és tegnap délelőtt dr. Pásztor Bálint köztársasági képviselőjelölt, a VMSZ megbízott elnöke Facebook-oldalán is nyilvánosságra hozta azt.

– Sokunk évtizedes álma valósul meg azzal, hogy újraindítjuk a vasúti forgalmat a két szomszédos város között. Az utasbarát menetrendnek köszönhetően reális alternatívát nyújtunk az ingázó munkavállalóknak, ügyeiket a határ túloldalán intéző polgároknak és a turistáknak egyaránt. Nem mindig ez volt a dolgok állása: sokáig úgy nézett ki, be kell érnünk napi két járattal. Először Orbán Viktor miniszterelnök úrnál lobbiztam közvetlenül az ügy érdekében, majd Lázár János miniszter úrnak fogalmaztam meg konkrét kéréseinket, melyek meghallgatásra találtak Magyarország Kormányánál. Leírhatatlanul boldog vagyok, hogy Édesapám sokéves munkáját folytatva sikerült megoldanunk egy elsőre lehetetlennek tűnő ügyet – olvasható a bejegyzésben.

A jelenlegi menetrend szerint Szeged és Szabadka között öt pár vonat közlekedik majd. Szegedről 5.19-kor indul, majd 8.58-kor, 14.58-kor, 17.58-kor és 21.43-kor indul vonat Szabadka felé, míg Szabadkáról Szeged irányába 6.03-kor, 7.37-kor, 13.37-kor, 16.37-kor és 19.37-kor. A menetidő a menetrend szerint körülbelül másfél órát vesz igénybe.

Az útlevél-ellenőrzés a jövőben a szegedi vasútállomáson történik majd, de annak felújításáig ezt átmenetileg Röszkén ejtik meg.

A jegyárakról egyelőre nincs információnk. Itt jegyezzük meg azt is, hogy a Szerbiai Vasutak weboldalán jelenleg is az egy hónappal ezelőtt közzétett menetrend van feltüntetve.

Naponta öt járat indul Szegedről és Szabadkáról is (Molnár Edvárd felvétele)

Naponta öt járat indul Szegedről és Szabadkáról is (Molnár Edvárd felvétele)

Nyitókép: Szeged és Szabadka között tavaly augusztusban indult meg a vasúti teherszállítás (Molnár Edvárd felvétele)