2024. május 10., péntek
U20-AS NŐI EB

A franciák túl erősek

Másodikként zárta a korosztályos női Európa-bajnokság csoportkörét a magyar csapat, amely a B jelű négyes elsőségéért a toronymagas favorit Franciaországgal mérkőzött meg, a hamar összeszedett tetemes hátrányból (a nagyszünetben 43:22) azonban esélyük sem volt felkapaszkodni a lányoknak. Magyarország ellenfele a B csoportban harmadik Portugália volt a nyolcaddöntőben.

A magyar lányok támadása nem tudott igazán kibontakozni a franciák ellen (Fotó: FIBA)

A magyar lányok támadása nem tudott igazán kibontakozni a franciák ellen (Fotó: FIBA)

Szerbia az A csoportban már biztos elsőként nagy zakót kapott Csehországtól, aminek nem volt következménye a tekintetben, hogy a B kvartett leggyengébbikét, Litvániát kapta a nyolcaddöntőben.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Csehország–Szerbia 91:63, Izrael–Portugália 81:74. A csoport végeredménye: Szerbia és Izrael 5, Portugália és Csehország 4 pont. B csoport: Franciaország–Magyarország 73:54, Finnország–Litvánia 79:48. A csoport végeredménye: Franciaország 6, Magyarország 5, Finnország 4, Litvánia 3 pont. C csoport: Spanyolország–Lengyelország 98:52, Montenegró–Svédország 63:51. A csoport végeredménye: Spanyolország 6, Lengyelország, Montenegró és Svédország 4 pont. D csoport: Lettország–Törökország 67:56, Olaszország–Belgium 76:68. A csoport végeredménye: Lettország és Olaszország 5, Törökország és Belgium 4 pont.

A nyolcaddöntőben: Olaszország–Montenegró, Magyarország–Portugália, Izrael–Finnország, Lettország–Svédország, Lengyelország–Törökország, Szerbia–Litvánia, Franciaország–Csehország, Spanyolország–Belgium.