2024. március 29., péntek

Egy élet munkája porladt el

Kisoroszon múlt csütörtökön leégett a Német család háza

A múlt héten csütörtökön egy szerencsétlen családi tragédia történt Kisoroszon. A hajnali órákban teljes egészében leégett a Német család háza. A tűzeset következtében az épület teljesen lakhatatlanná vált, az anyagi kár jelentős. Ugyan személyi sérülés nem történt, de a házaspár fia sokkos állapotban a kórházba került.

– A fiam itthon aludt, amikor kigyulladt a tűz. Én és a feleségem harmadik váltásban dolgoztunk. A tűzoltókat a szomszédok értesítették, nagyon gyorsan kiértek és megfékezték a lángokat. A fiam is próbálkozott, de ő nem járt sikerrel. Már túl nagy volt a tűz – mesélte Német Endre.

A család ideiglenesen a rokonoknál kapott szállást, de hosszabb távon ez nem oldja meg a gondjaikat. Régi házukat szeretnék rendbe hozni és hazatérni oda, ahol életük nagy részét már leélték. A ház olyan mértékben égett le, hogy azt szinte teljes egészében újjá kell építeni, amit a Német család nem képes megoldani önerőből, ezért a jó szándékú emberekhez fordulnak segítségért.

– A barátoktól, ismerősöktől ruhaneműt és lábbelit kaptunk. Az élelmiszert és a tisztálkodási szereket leszámítva nagy szükségünk van még építőanyagra a ház újjáépítéséhez, valamint konyhai berendezésekre is: tűzhelyre, frizsiderre, valamint bútorokra és más háztartási eszközökre, mert mindenünk, szó szerint egy élet munkája veszett oda – mesélte elkeseredetten a ház tulajdonosa.

A nagykikindai önkormányzat is támogatásáról biztosította a családot. Ha valaki pénzadománnyal szeretne segíteni, az megteheti a következő számlaszámon: Német Endrének, 325930070583948082, Kisorosz (Rusko Selo), Kiss Ferenc 1. Bővebb információk a segítségnyújtás lehetőségeiről a következő telefonszámon kaphatóak: 061/275-63-18.

Nyitókép: Óriási az anyagi kár (Fotó: Vidács Hajnalka)