2024. március 19., kedd

Jótékonykodó vadászok

Négyszázezer dináros támogatás a magyarkanizsai egészségháznak

A gyermek a legnagyobb kincs, ezt a vadászok is szem előtt tartják, és ott segítenek, ahol tudnak. A Vajdasági Magyar Vadászok Társasága minden év decemberében jótékonysági vadászatot tart, melyből aztán a befolyó összeget a lehető legjobb helyre adományozzák, oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az összegyűlt egymillió dinárból négyszázezret Magyarkanizsára szántak, míg hatszázezret Zomborba. Fontosnak tartották a gyermekek egészségét, éppen ezért a Magyarkanizsai Egészségházba eljuttatott összegből hiányzó felszereléseket szereztek be. Gyólay Karolina, az intézmény igazgatónője elmondta, hogy a tizenhárom települést magában foglaló Magyarkanizsa községben nemcsak hogy jól jött a támogatás, hanem igen nagy szükség volt arra, ezért külön hálás a Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának.

– Négy és fél ezer gyermek látogatja a gyermekosztályainkat, ami nagy felelősség, ezért külön öröm, hogy a gyermekgyógyászati rendelőt új eszközökkel bővíthettük a Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának köszönhetően. Ily módon sikerült beszereznünk egy állómérleget magasságmérővel, EKG-készüléket, hűtőszekrényt a védőoltások tárolására, illetve inhalátort, sztetoszkópot, orr-fül-gégészeti szettet és oximétert is – mondta az igazgatónő.

A minőségi ellátáshoz fontos eszközök már Magyarkanizsán vannak, amit meg is tekintettek a társaság alapító tagjai.

Prof dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár a helyszínen, Magyarkanizsán elmondta, hogy az elsődleges egészségügyi intézmények erősítése a cél.

– Örömmel tölt el, hogy ezzel a támogatással a szolgáltatásokat olyan szintre emelhetjük, amivel dicsekedni lehet – mondta az államtitkár, aki maga is a társaság elnökségi tagja.

Brindza Lajos, a Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának elnöke is örömét fejezte ki, hogy gyermekosztályokra került a jótékonysági vadászatból befolyt összeg.

– Magyarországon már bevett szokás a jótékonysági vadászat, ez nálunk három éve vált hagyománnyá. A társaságot többek között azért is alapítottuk, hogy plusztartalmakat és a jótékonyságot is a tevékenységeink közé sorolhassuk – mondta az elnök.

A felszerelések megtekintésénél Borsos Csaba alapító tag is jelen volt, és hangsúlyozta, hogy a jótékonysági vadászatra minden jó szándékú ember segítségét várták, ami az idén még nagyobb visszhangot kapott.

– Sokan hozzájárultak a nemes cél megvalósulásához. Az elnökségi tagok minden évben községenként tájékozódnak az igényekről, és az intézmények vezetőivel való konzultálás eredményeképp is tudomást szereznek arról, hogy kél el a segítség. Magyarkanizsán ezzel most a gyermekosztály felszereltsége vált kifogástalanná – mondta Borsos Csaba. 

Nyitókép: Puskás Károly felvétele