2024. április 26., péntek

Dodeljena su priznanja UMNV

Među nagrađenima su Atila Horvat i Ištvan Kečkeš, kao i dečiji list „Mezeškalač”

Dodeljena su ovogodišnja stručna priznanja Udruženja mađarskih novinara Vojvodine, koje slavi svoju dvadesetu godišnjicu postojanja, i to mladom radniku „Mađar soa”, Atili Horvat, nagrada za novinara početnika godine, a novinaru našeg lista u penziji, Ištvanu Kečkešu, nagrada za životno delo, dok je nagrada za medije ove organizacije pripala dečijem listu „Mezeškalač”, koji je slavi sedamdesetogodišnjicu svoga postojanja.

Ove godine, predsedništvo UMNV je dodelio nagradu „novinar početnik godine” za dve osobe, i po čijoj odluci je priznanje zaslužila, pored Atile Horvata, novinara našeg lista, i Timea Fice, urednica-voditeljka programa Novosadskog radija. U kategoriji elektronskih medija nagrada za novinara godine dodeljena je Beli Bartuš, zamenici glavnog i odgovornog urednika Panon RTV-a, a u kategoriji pisane štampe Marti Feher, novinarki lista „Het Nap”, a ovoga puta nagradu „Sorvanjdij” (nagrada za izveštavanje sa prostora u rasejanju) je dobila ekipa tradicionalnog gastro programa pod nazivom „Ukusi Južnog Banata“.

Svečana dodela nagrada UMNV biće održana u petak, 31. marta, sa početkom u 18 časova u Senćanskom mađarskom kamernom pozorištu, na koji organizatori pozivaju sve zainteresovane.