2024. április 19., péntek

Elválaszthatatlan barátság

Ulm várostól tűzoltóautót kapott Újvidék

Milan Đurić polgármester szerdán a városházán fogadta Gunter Czisch-t, Ulm polgármesterét, aki munkalátogatáson tartózkodott városunkban.

A felek az eddigi közös tevékenységekről egyeztettek, valamint a jövőbeni együttműködés mikéntjeiről is tárgyaltak, rámutatva a Duna régió városai összekapcsolásának fontosságára. A tárgyalófelek kitértek Újvidék városának múlt évi sikereire is, amikor a tartományi székváros az Európa Kulturális Fővárosa címet viselte. Milan Đurić hangsúlyozta, hogy a kultúra városunkban sosem volt színvonalasabb és előremutatóbb, hozzátéve, hogy ezen a téren a titulus évében magasra tették a lécet, amit még feljebb szeretnének emelni.

Gunter Czisch kiemelte, hogy újvidéki látogatásának egyik célja az volt, hogy egy tűzoltóautó formájában adományt nyújtson át az Újvidéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára. Đurić polgármester köszönetét fejezte ki Ulm városának az őszinte barátságért és a nagylelkű adományért is, ami nagyban hozzájárul majd a város tűzoltói munkájának minél hatékonyabbá tételéhez. A két polgármester Újvidék és Ulm elválaszthatatlan kapcsolatairól is szót ejtettek, Albert Einsteint és Mileva Marićot kapcsolatának tükrében. Emellett megemlítették az Albert Einstein Múzeum építését is Ulmban, amelyet várhatóan jövőre adnak át. Milan Đurić polgármester rámutatott a Mileva – Mi vagyunk a kövek multimédiás kiállítás sikerére is, majd meghívta az ulmi polgármestert, hogy tekintse meg ezt a tárlatot a Városi Múzeumban.

Nyitókép: novisad.rs