2024. március 28., csütörtök

A tisztább levegőért Magyarkanizsa községben

A helyi közösségek döntik el, hogy hova kerülnek a berendezések

Tavaly októberben a magyarkanizsai önkormányzat a szociális és az egészségügyi intézményeket ajándékozta meg légtisztító berendezésekkel. Ezúttal folytatódott az akció és egymillió dinár értékben újabb beruházásra került sor. Az önkormányzat képviselői nyolc darab, a legmodernebb levegőtisztítót osztott ki kedden délelőtt a községbeli helyi közösségek képviselőinek. Az eseményen a helyi közösségek képviselői át is vették a berendezéseket és ők maguk dönthetik el, hogy a falvak mely intézményeiben helyezik el azokat.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere üdvözölte a jelenlevőket és elmondta, nagy örömére szolgál, hogy tudnak tenni a polgárok egészsége érdekében.

– Tavaly októberben a szociális és az egészségügyi intézmények kaptak berendezéseket, most pedig községünk helyi közösségeibe kerülnek. A későbbiekben ők maguk döntik el, hogy melyek a falvak legforgalmasabb helyiségei, ahol jó szolgálatot tehetnek a berendezések. Bízunk abban, hogy az elmúlt időszak nem tér vissza és nem lesz járvány, de ettől függetlenül is hasznát veszik majd a berendezéseknek.

Zoran Tomin, a magyarkanizsai önkormányzat környezetvédelemmel megbízott tanácstagja úgyszintén örömét fejezte ki a berendezések szétosztása kapcsán:

– A legmodernebb légtisztítókról van szó, amelyek nagyon jó szolgálatot tesznek majd a falvakban. Számunkra nagyon fontos a polgáraink egészsége, ezért ilyen célokra is költenünk kell – mondta a tanácstag.

A magyarkanizsai községhez tartozó települések, helyi közösségek képviselői kedden délelőtt átvették és haza is szállították a légtisztító berendezéseket, melyeket a napokban már el is helyeznek azokban az épületekben, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Nyitókép: Egymillió dinár értékben nyolc berendezést vásárolt az önkormányzat (Puskás Károly felvétele)