2024. április 18., csütörtök
NBA

Dončić mellé szupersztár érkezett!

Még el sem jött az NBA szezonközi átigazolási időszakának február 9-ei határideje, amikor jellemzően felrobban a piac, máris minden kétséget kizáróan megtörtént a legnagyobb durranás. Kyrie Irving ugyanis Brooklynból Dallasba tette át székhelyét, ami azt jelenti, hogy a szezon második felében már együtt fog játszani egy másik labdamágus fenoménnel, Luka Dončićtyal! A csere keretében még a rutinos erőcsatár Markieff Morris érkezik a Netstől a Mavericksbe, míg a Dallas az irányító Spencer Dinwiddie-t, a védő- és triplaspecialista Dorian Finney-Smitht, illetve egy 2027-es és két 2029-es draftcetlit adott cserébe. A médiában egyébként a hír felröppenésének pillanatában vegyes, többnyire elítélő vélemények láttak napvilágot, tekintve, hogy Irving elmúlt évei nem arról ismertek, hogy képes volt a nyugalmas építkezésre a csapataiban, elég csak az oltási botrányára vagy arra az esetre gondolni, amikor rasszista töltetű videót osztott meg a közösségi médiában. Mindenesetre jó kérdés, hogy a két labdadomináns szupersztár hogyan barátkozik meg egymással a pályán és azon kívül, illetve a szereppel, hogy van még egy hasonló szerepkörű dudás a csárdában…

A jövő zenéje, hogy Dončić és Irving hogy osztja meg a feladatokat a Mavericksben (Fotó: Getty Images)

A jövő zenéje, hogy Dončić és Irving hogy osztja meg a feladatokat a Mavericksben (Fotó: Getty Images)

A tegnap hajnali játéknapon súlyos vereséget szenvedett Minneapolisban a Denver, amely négy alapembere, Nikola Jokić, Jamal Murray, Aaron Gordon és Kentavious Caldwell-Pope nélkül utazott a meccsre.

Keleten nagy fordítás után nyert derbit a New York, amely a Madison Square Gardenben korán 21 ponttal is „égett” a Joel Embiid (31-14) fémjelezte Philadelphiával szemben, de fokozatosan visszajött a meccsbe, és a 32:18-ra lehozott zárónegyeddel diadalmaskodott, a Knicks legjobbja a 24 pontig jutó Julius Randle volt.

NBA, alapszakasz: Charlotte–Orlando 113:119, Indiana–Cleveland 103:122, Memphis–Toronto 103:106, New York–Philadelphia 108:97, Minnesota–Denver 128:98, New Orleans–Sacramento 136:104. ABA-liga, 18. forduló: Crvena zvezda–Igokea 104:71, Mega–Partizan 78:103, Studentski Centar–Mornar 94:74. Az élcsoport: Partizan 34, Crvena zvezda (–1) 33, Budućnost és FMP 30, Cedevita Olimpija (–1) 29 pont stb.

Nyitókép: A jövő zenéje, hogy Dončić és Irving hogy osztja meg a feladatokat a Mavericksben (Fotó: Getty Images)