2024. április 26., péntek

Vučević: Senki sem akarja, hogy visszatérjünk a múltba

Miloš Vučević védelmi miniszter elmondta, hogy a Koszovóval kapcsolatos tárgyalások során Szerbia számára „vörös vonalnak" számít a szerb községek közösségének kötelező megalakítása, valamint Koszovónak, mint önálló államnak el nem ismerése is.

– Minden többi a tárgyalásokon dől el. Senki sem akarja, hogy visszatérjünk a múltba, de azt sem akarhatja senki, hogy semmibe vegyük az alkotmányunkat és elismerjük Koszovót – mondta Vučević a Dnevniknek adott nyilatkozatában.

Aleksandar Vučić államfő kijelentésével kapcsolatos kérdésre, amely arra a kijelentésére vonatkozott, hogy Koszovóról szóló döntést nem hozzák meg a polgárok nélkül, Vučević úgy nyilatkozott, hogy ebben a kérdésben minden demokratikus eszközt megragadnak és minden a nyilvánosság előtt fog történni.

A miniszter hozzátette, hogy a nemrégiben a hadsereg számára elrendelt magasabb fokú készültségi szint elrendelése egy üzenet volt, amellyel érzékeltetni szerették volna, hogy „az ország mindent megtesz a szerb nép megvédéséért és Szerbia megőrzéséért is."

Nyitókép: Andrija Gavrilović/N1