2024. április 26., péntek
KÖZSÉGI LIGÁK

Padéi, kelebiai és njegoševói részsikerek

A vajdasági magyarságot leginkább érintő észak-bácskai labdarúgóligákban november elején zárult a 2022/2023-as idény első fele. A tizenkét csapatot felvonultató Tisza Menti Ligában hármas holtverseny alakult ki az élen, mivel a padéi Tisza, a moholi Bácska és a podlokányi Hajduk is azonos mérleggel, hét győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel zárta az őszi szezont, a padéiak gólaránya azonban a legjobb, így ők várhatják az első helyről a folytatást. A ligában egyébként az őszi bajnoki cím sorsa az utolsó fordulóban dőlt el, amikor a Tisza gárdája 2:0-ra győzni tudott az addigi éllovas Hajduk otthonában, és ez a siker Pintér Ferenc tanítványait a tabella élére juttatta, mivel a nagy rivális moholi csapat némi meglepetésre a zárófordulóban hazai pályán nem tudta legyőzni az ősszel eléggé rapszodikus teljesítményt nyújtó horgosi együttest. A második helyen végző moholiaknál az ősszel remekelt a Szűgyi Csaba–Kiss Norbert páros, akik a fehér-kékek 35 találatának jóval több, mint felét szerezték: Szűgyi tizenhatszor, míg Kiss tízszer vette be az ellenfelek kapuját. A mezőny papíron talán legerősebb együttese, a magyarkanizsai Potisje az őszi idény hajrájában több pontot is elhullajtott (vereség Oroszlámoson, döntetlen otthon a Csóka ellen), így Buza Attiláék az éllovasok mögött 3 pontos lemaradással várhatják a tavaszi folytatást.

A Szabadkai Városi Ligában az újonc Kelebijska Šuma lett az őszi bajnok

A Szabadkai Városi Ligában az újonc Kelebijska Šuma lett az őszi bajnok

A Szabadkai Városi Ligában jelenleg egy olyan klub vezeti a táblázatot, amely tavaly még nem is létezett: az őszi bajnoki címet ugyanis az idén nyáron alapított Kelebijska Šuma gárdája zsebelte be. Az „Erdészek” tizenegy bajnokijukből tízet megnyertek, egyetlen vereségüket pedig a negyedik játéknapon, Hajdújáráson szenvedték el. A kelebiai zöld-fehérek mögött egyaránt 7 pontos lemaradással a hajdújárási Vinogradar és a szabadkai Elektrovojvodina következik, a negyedik helyet pedig a Csantavér gárdája foglalja el, amely 9 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az éllovas. A mezőny egyik legszervezettebb és legjobb feltételekkel rendelkező klubja, a Vinogradar együttese az ősz folyamán idegenben remekelt, Haskó Zsolték ugyanis idegen környezetben veretlenek maradtak, ám a zöld mezesek hazai pályán kétszer is kikaptak, így most eléggé tetemes a hátrányuk a listavezetővel szemben. A Szabadkai Városi Ligában éveken át nem szerepelt kelebiai klub, most azonban a határ menti települést két, egymással túlságosan jó viszonyt nem ápoló egyesület is képviseli, a Kelebijska Šuma mellett ugyanis a Graničar 024 is a mezőny tagja. Mindezek ellenére a kelebiai focibarátok az ősszel egyetlen bajnoki mérkőzést sem láthattak a saját környezetükben, a helyi pálya alkalmatlansága miatt ugyanis az említett két csapat Szabadkán, a Spartacus és a Bácska segédpályáin játszotta le hazai mérkőzéseit.

A bácskossuthfalvi Sloboda és a njegoševói Proleter közös csapatképe

A bácskossuthfalvi Sloboda és a njegoševói Proleter közös csapatképe

A Tisza Menti Ligához hasonlóan a Topolya–Kishegyes–Óbecse–Verbász–Szenttamás községi ligában is az utolsó játéknapon dőlt el az őszi elsőség kérdése. A 8. fordulóban ugyanis az addigi éllovas, a 18 pontot gyűjtő péterrévei Jedinstvo szabad volt, amit a kétpontos hátrányban levő njegoševói Proleter alaposan ki is használt, és magabiztos zentagunarasi győzelmével a táblázat élére ugrott. Az utolsó őszi forduló rangadóját a Tomislavci gárdája nyerte meg, a piros-fehérek ugyanis 1:0-ra győzni tudtak az alaposan megerősített Sloboda otthonában, és ennek a három pontnak köszönhetően a tomislavci csapat pontszámban beérte a péterréveieket, és jobb gólarányuknak köszönhetően meg is előzték riválisukat. Az első három helyezettet a táblázaton a bácskossuthfalvi Sloboda követi, amely a bajnokság első felében 16 pontot gyűjtött, így tavasszal még akár Boros Csongorék is beleszólhatnak majd a bajnoki címért folytatott küzdelembe.

A Tisza Menti Ligában a padéi Tisza szerezte meg az őszi bajnoki címet

A Tisza Menti Ligában a padéi Tisza szerezte meg az őszi bajnoki címet

Nyitókép: A bácskossuthfalvi Sloboda és a njegoševói Proleter közös csapatképe