2024. április 26., péntek

Szünidei munkálatok

Felújítják a kishegyesi iskola parkolóját – Minden diák télapócsomagot kapott

A gyerekek már javában élvezik a téli szünetet, az iskolában azonban nem áll le az élet. A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola előtti parkoló teljes körű felújításon esik át, amire felelőtlen teherautó-sofőrök miatt kerül sor. A munka javában tart, és közben pluszkárokra is fény derült – számolt be lapunknak Fülöp Valentin iskolaigazgató.

– A kishegyesi iskola előtt megkezdődött a parkoló javítása. Arról van szó, hogy a betonburkolat megsüllyedt, és kátyúk keletkeztek. Emiatt a parkolóba való beállás is körülményessé vált. A munkálatok során kiderült, hogy a vízelvezetésre használt betongyűrűk, amelyek a betonozás alatt voltak, összetörtek. Ennek az az oka, hogy gyakran nagy teherautók is ide parkoltak, és az ő súlyukat nem bírta el a betonozás, mivel nem erre tervezték. A lerakott betongyűrűk is emiatt sérültek. Ez az oka a felújításnak, amire nagy szükség van, mivel tanáraink ezt használják. A munkálatok során új betongyűrűket helyeztek le a munkások, és újrabetonozzák a parkolót – számolt be Fülöp, majd arról is szólt, hogy a munkálatokat a kishegyesi helyi közösség pénzeli, az iskola kérésére.

Vidámabb hír, hogy az idén az iskola egy új kezdeményezéssel állt elő. Ez az akció elsősorban az idősebb falubelieknek szólt – tudtuk meg az igazgatótól.

– Karácsonyi üdvözlőlapokat készítettek napköziseink a kishegyesi időseknek, illetve az iskola nyugdíjasainak. Közel száz üdvözlőlap készült, amiket postai úton küldtünk szét az érintetteknek. Ezzel a kezdeményezéssel megpróbáltuk szebbé és meghittebbé varázsolni idősebb polgártársaink karácsonyát – fogalmazott Fülöp, majd azzal folytatta, hogy nem csak az idős polgárok kaptak meglepetést karácsonyra.

– A kishegyesi iskolában régi hagyomány, hogy az utolsó tanítási napon a tanulók télapócsomagot kapnak. Ez az idén sem volt másképpen. A csomagokat minden évben helyi vállalkozók támogatásával szerezzük be. Ezúton szeretném megköszönni a segítséget azoknak a kishegyesi és nem csak kishegyesi vállalkozóknak, akik adományaikkal lehetővé tették, hogy idén több mint 300 télapócsomagot osztottunk ki a gyerekeknek. A támogatók, akik ezt lehetővé tették, az Agri Romagna vállalat, a Gazdabolt, a Big Chick, a Montel, a Cvijić vállalat Szabadkáról, a Klab vállalat, a Živinastija, a Substratum, a Limbad, az Agrokons, a Dorton, a Tempo Trade fatelep, a Sógor vágóhíd, Lengyel Andor, a Simonyi pékség, a Hot Drinks üzlet, Sándor István és a kishegyesi helyi közösség. Köszönjük szépen a támogatást – mondta az igazgató, majd kifejezte reményét, hogy jövőre is segíteni fogják az iskolát.

@sz= ű

@fo= Lakatos János

@kep= Az iskola előtt teljesen megújul a parkoló

Nyitókép: Az iskola előtt teljesen megújul a parkoló (Lakatos János felvétele)