2024. május 2., csütörtök

Felavatták a megújult adai sportcsarnokot

Adán a helyi önkormányzat és a Magyar Kézilabda-szövetség több mint százmillió dinárt fordított a létesítmény felújítására

Bilicki Zoltán adai polgármester, Juhász István, a Magyar Kézilabda-szövetség sportszakmai igazgatója és Ilyés Ferenc, az anyaországi Együtt növünk fel! Alapítvány kuratóriumi elnöke a helyi kézilabdaklubok vezetőivel péntek délután ünnepélyesen felavatta a megújult adai sportcsarnokot. Az adai kézilabdasport központjának számító létesítményben mostantól kiváló körülmények között sportolhatnak a helyi Halász József Női Kézilabdaklub és a Potisje Pletex Férfi Kézilabdaklub utánpótlás és felnőtt csapatai, valamint a Műszaki Iskola tanulói és más sportegyesületek tagjai is. Ada község önkormányzata és a Magyar Kézilabda-szövetség közösen több mint százmillió dinárral támogatta a beruházást, amelynek köszönhetően teljesen megújult a sportcsarnok. Ada község önkormányzata 75 millió dinárt fordított a létesítményt tetőszerkezetének felújítására. A MKSZ 28 millió dináros támogatásából viszont megújult a létesítmény belseje, világszínvonalú fa alátétrendszerű padlózatot építettek ki a pályán, ahova új eredményjelző tábla került, a megújult lelátóra műanyag székeket szereltek fel, felújították a vizesblokkokat és kicserélték az épületen a nyílászárókat.

Az ünnepélyes avatóünnepséget az U12-es adai lány- és fiúcsapat egymás elleni bemutató mérkőzése nyitotta meg. Majd Szungyi Károly adai esperesplébános felszentelte a sportcsarnokot a vendégek, köztük Bilicki Zoltán, Juhász István, Ilyés Ferenc, valamint Gilice Hilda, az adai Műszaki Iskola igazgatója, illetve az helyi kézilabdaklubok vezetői, Urbán Mónika és Tóbiás József társaságában. Ezt követően ünnepi beszédet mondott Tóbiás József a kézilabdaklubok és középiskola nevében, Bilicki Zoltán az adai önkormányzat részéről és Juhász István a MKSZ képviseletében. Az avatóünnepség végén az ünnepélyes szalagátvágással Bilicki Zoltán, Juhász István és Ilyés Ferenc az adai kézilabdaklubok vezetőinek társaságában adta át a létesítményt a sportolóknak. A felavatott sportcsarnokban ezt követően a Potijse Pletex felnőtt csapata lépett pályára bajnoki mérkőzésen az újvidéki Slavija ellen. A mérkőzésen a kezdődobást az adai kézilabdasport két világhírű kiválósága, Galic Zita és Sterbik Árpád végezte el.

Az ünnepélyes átadóról készült képgalériánkat itt tekinthetik meg.

Nyitókép: Adán ünnepélyesen átadták a kézilabdázóknak a megújult sportcsarnokot (Gergely Árpád felvétele)