2024. március 19., kedd
BEZDÁN

Az isterbáci áldozatokra emlékeztek

Bezdánban november 3-án, az alsótemetőben megemlékeztek az 1944-es isterbáci áldozatokról. A kegyeletadó misét ft. Zélity Mihály szolgáltatta.

A Neveda Éva által szervezett alkalmi műsorban szavalatok is elhangzottak, Cirkl Csenge és Kővágó Jácint közreműködésével, valamint énekek, a templomi kórus, továbbá Kapitány Mátájsz Sarolta és Kanizsai Ilona előadásában.

Neveda Éva hangsúlyozta, napra pontosan harminc éve tartanak megemlékezést, amely nemcsak személyesen, fontos számukra, hanem közösségi szempontból is.

A síron a kegyelet virágait elhelyezte: a bezdáni helyi közösség, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége, a Keskenyúton Alapítvány, a Szent György Lovagrend, a Bezdáni Hidak, valamint a Bezdaninfo képviselete.

Illésfalvi Péter történész beszédet mondott a Turul-emlékműnél a sírban nyugvó Nist Mihály leventeoktató és a 37 ismeretlen honvéd hősies kiállásáról. Az alkalomhoz illő szavalat után megkoszorúzták az emlékművet.

Végezetül Neveda Éva köszönetet mondott a helyi közösségnek, a Báló Pékségnek és az Ügyes kezű asszonyok csoportjának a megvendégelésben nyújtott segítségért.