2024. április 19., péntek

Rákóczi emléknapot tartottak Csókán

A megemlékezést művelődési műsor követte

Szombat délután a Csókai II. Rákóczi Fernec Magyar Művelődési Egyesület, a Csókai Művelődési- Oktatási Központ és a Rákóczi Szövetség csókai Ifjúsági Szervezetének szervezésében Rákóczi emléknapot tartottak. A művelődési műsort megelőzően a Szentháromság római katolikus templom előtt álló egész alakos Rákócz szobor előtt rótták le tiszteletüket az egybegyűltek.

Homolya Ákos a Rákóczi Szövetség zentai Ifjúsági Szervezet nevében helyezte el a kegyelet koszorúját (Fotó: Gergely Árpád)

Homolya Ákos a Rákóczi Szövetség zentai Ifjúsági Szervezet nevében helyezte el a kegyelet koszorúját (Fotó: Gergely Árpád)

Homolya Ákos, a zentai Ifjúsági Szervezet elnöke beszédében elmondta, mennyire fontos megemlékezni a magyar múlt és történelem nagy és példamutató személységeiről. II. Rákóczi Ferencet a leghívebb, leghűségesebb és legodaadóbb magyarként méltatta. A koszorúzást követően a Művelődési Ház színháztermében többek között fellépett a csókai Rákóczi és az Óbecsei Botra férfikar, a Deszki Művelődési Ház és Könyvtár Népdalköre, a makói Maros táncegyesület, a Padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Haranga asszonykórusa, Baráth László zentai tárogatóművész, a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület citeracsoportja és még sokan mások.

Az óbecsei Botra férfikórus fellépése

Az óbecsei Botra férfikórus fellépése

A Művelődési Ház előcsarnokában a legkisebbek munkái is láthatóak voltak. Később pedig Mészáros Kiss Tibor a csókai Ifjúsági Szervezet elnöke ünnepélyesen is kihirdette a Nagyságos Fejedelem szolgálatában című irodalmi pályázat eredményeit. Valamint beszámolt az előző megemlékezés óta eltel időről és annak tartalmáról.