2024. május 1., szerda

Pénteken autóbörze a vásáron

Kedden sajtótájékoztatón mutatták be a 4. Auto-moto börze programját, amelyet szeptember 16-a és szeptember 18-a között tartanak meg az Újvidéki Vásáron.

A manifesztáció célja, hogy kapcsolatot teremtsen a vásárlók és az eladók között.

A rendezvényt úgy tervezték, hogy a felnőtteknek és a gyermekeknek is érdekes legyen, mindenki hasznos tartalmakat találhat a vásáron. A rendezvényt a Vajdasági Vezetők Egyesülete szervezi az újvidéki önkormányzat támogatásával.

A tegnapi sajtótájékoztatón többek között jelen volt Aleksanda Kravić, a városi tanács közlekedési ügyekkel megbízott tagja is, aki kijelentette, az újvidéki önkormányzat számos olyan rendezvényt támogat, amelyeket az Újvidéki Vásáron tartanak.

– Itt tartják az általános iskolások számára a közlekedésbiztonsági előadásokat, szerintünk ez egy kiváló hely az ilyenfajta rendezvényekre. Az újvidéki önkormányzat támogatja az autóbörze ötletét, ez a manifesztáció minden évben gazdagabb programot nyújt a látogatók számára és egyre több látogatót vonz – mondta Kravić.

Marko Topo, a Vajdasági Vezetők Egyesületének az elnöke kifejtette, az idei rendezvényt a gazdag programok mellett úgy tervezték, hogy a közlekedési szakértőknek is érdeke legyen, ezért panelbeszélgetést szerveztek, amelynek a témája az öreg személygépkocsik regisztrálásának a problematikája.

– Az idén a régi személygépkocsik tematikája a BMW kiállítótermének az egyik fontos része, a németországi kiállító bemutatja, hogyan változtak az évek során a modellek. Szombaton Mišelukon több mint 500 motor felvonulásával lezárjuk az idei motorszezont, a rendezvény 14 órakor kezdődik. A felvonulás a vásárra tart, és megérkezésük után megkezdődik a Street Fight, amelynek keretében az akrobatikus motorozásba „kóstolhatnak bele” az érdeklődők, az eseményt gazdag zenei program kíséri. A manifesztáció első napján, szeptember 16-án az újvidéki általános iskolások látogatnak el a vásárra, számukra ingyenes a belépés. A többi látogatónak a rendezvény 12 órától 18 óráig látogatható. Szombaton a vásár kapui 10 órától 20 órái, vasárnap pedig 10 órától 18 óráig lesznek nyitva. A belépő 300 dinár, csoportlátogatások esetén pedig 250 dinár.