2024. április 26., péntek

Johnny Depp megnyerte az Amber Heard elleni perét

Megszületett az ítélet Amber Heard és Johnny Depp nagy sajtóvisszhangra talált becsületsértési perében, a virginiai esküdtszék mindkét felet bűnösnek találta az egymás ellen indított rágalmazási ügyben, írja a CNN-re hivatkozva az N1. 

A telex.hu szerint mindhárom pontban Deppnek adtak igazat. Az ítélet értelmében Johnny Depp 15 millió dollárra jogosult, ebből 10 millió a kártérítés, és 5 millió az úgynevezett büntető kártérítés.

Heard viszontperelte Deppet, ebben az ügyben három állításból egyben adtak igazat Heardnek, és 2 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki. Az ítélet gyakorlatilag azt jelenti, hogy az esküdtek szerint Depp nem követett el erőszakot Heard ellen.

Az egykori hollywoodi házaspár súlyos vádakat hozott fel egymás ellen a per során – Depp és Heard is azt állította, hogy érzelmi és fizikai bántalmazás áldozatai voltak.

Az eset nagy figyelmet keltett a közvéleményben, a közösségi oldalak megteltek az üléseken készült felvételekkel.

Johnny Depp rágalmazás miatt perelte be volt feleségét, Amber Heardet, azt állítva, hogy tönkretette a hírnevét és karrierjét, mert egy, a Washington Postban megjelent cikkében azt írta, hogy házassága során családon belüli erőszaknak volt kitéve.