2024. április 26., péntek

Durvaságok éjszakája

A Bostonnak a Milwaukee, a Memphisnek pedig a Golden State ellen sikerült egyenlítenie az NBA főcsoporti elődöntőinek második mérkőzésein. Míg előbbi mérkőzés simán alakult, hiszen a Celtics 23 ponttal verte ellenfelét, utóbbi szoros és helyenként igencsak agresszív összecsapást hozott.

Már a harmadik percben mindkét csapat elveszítette egy játékosát: Dillon Brooks fejbe ütötte a helyzetbe került Gary Paytont, a Grizzlies játékosa emiatt azonnali kiállításban részesült, míg Paytonnál könyöktörést diagnosztizáltak. Később a lekönyökölt Draymond Greennek a szemöldökét kellett összevarrni, így nem csoda, hogy a Warriors edzője, Steve Kerr kifakadt, szerinte az ellenfél játékosai az erkölcsi kódexet sértették meg azzal, hogy mások épségét veszélyeztetve játszottak.

A mérkőzést Ja Morant remeklése döntötte el a Memphis javára, aki 47 pontig jutott, ráadásul csapata utolsó 15 pontját ő dobta – mindezt úgy, hogy a harmadik negyedben a bal szemére ő is kapott egy ütést, emiatt a folytatást már nem tökéletes látással játszotta végig.

NBA, playoff, főcsoporti elődöntő, kelet: Boston–Milwaukee 109:86 (a sorozatban 1:1). Nyugat: Memphis–Golden State 106:101 (1:1). Euroliga, playoff: Barcelona–Bayern 81:72 (a sorozatot 3:2-re a Barcelona nyerte meg. Eurokupa, elődöntő: Andorra–Bursaspor 68:85.