2024. május 10., péntek

A húsvét és a tavasz jegyében

A Húsvéti Promenada elnevezésű fesztivált hétfő délután ünnepélyesen megnyitották. A Promenada bevásárlóközpont előtti téren a Maestralni duo együttes szórakoztatta a közönséget, a színes eseményegyüttes április 30-áig várja látogatóit.

A kereszténység legnagyobb ünnepe, a húsvét alkalmából megrendezett fesztivál minden díszlete a húsvét ünnepét és a tavaszt szimbolizálja. Ennek jegyében a Promenada bevásárlóközpont előtti teret különféle, szebbnél szebb virágkompozíciók ékesítik, és egy nagyméretű, díszes, húsvéti tojást is kitettek. Szalmából készült húsvéti nyuszi is van itt, egy ún. húsvéti fényképezősarkot is kialakítottak, továbbá egy kilátóra felmehetnek a látogatók, ahonnan beláthatják a környéket.

A kihelyezett házikókban kézműves termékeket, sós és édes finomságokat, játékokat és mézet vásárolhatunk. A legkisebbek számára kreatív műhelymunkákat szerveznek, ezek során húsvéti tojásokat festhetnek, idegen nyelveket tanulhatnak és színészkedhetnek.

Emellett különféle érdekes játékokban is részt vehetnek, olyanokban, mint a nyuszi ajándékának keresése, fényképeszkedhetnek a húsvéti nyulakkal, jelmezbált és tematikus előadásokat is szerveznek.

A felsoroltakon kívül gyermekkórusok teszik színesebbé az eseményt. A fesztivál látogatóit ismert együttesek fellépése, tribünök, előadások, könyvbemutatók, a közösségi oldalakon való aktivitások várják, valamint a művelődési intézményekkel együttműködve túrákon is részt vehetnek.