2024. április 20., szombat

Jelentkezés a felvételi vizsgára a szabadkai tehetséggondozó gimnáziumban

Április 4-e és 8-a között várják az érdeklődő nyolcadikosokat

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium és a Szabadkai Zeneiskola tájékoztatja a diákokat és szüleiket, hogy április 4-e és 8-a között lehet a felvételi vizsgákat bejelenteni. A vizsgabejelentés a mojasrednjaskola.gov.rs portálon keresztül történik. A Zeneiskolába szerdáig lehet a portálon jelentkezni, csütörtöktől péntekig pedig személyesen az iskolában.
Nagy Tibor, a Kosztolányi gimnázium igazgatója elmondta, hogy tegnap feltöltöttek a gimnázium honlapjára egy kisfilmet, videós segédletet, ahol lépésről lépésre részletes bemutatást kaphatnak a szülők a bejelentkezés folyamatáról. Most az angol és a német nyelvre, illetve a színház- és audiovizuális művészet szakra történik a jelentkezés, a sport tagozatra pedig májusban. Az angol és német nyelvű szak felvételi vizsgájára május 14-én és 15-én kerül sor délelőtt 10 és 12 óra között, 14-én, majd 14 órakor a színház- és audiovizuális művészet szakra felvételizhetnek a tanulók.

A középfokú zenedében idén három szak nyílik magyar nyelven, melyek a következők: zenei munkatárs – elméleti szak, zenei előadó – klasszikus zenei szak, zenei előadó – jazz-zenei szak. A felvételi vizsga május 20–21–22-én lesz.