2024. április 20., szombat
UKRÁN VÁLSÁG

Nem lesznek oroszok a budapesti birkózó-Eb-n!

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) sem engedi indulni az égisze alá tartozó versenyeken az orosz és a fehérorosz sportolókat, akik így nem lesznek jelen a budapesti Európa-bajnokságon sem. Az UWW szerdán határozatlan időre hozta meg az intézkedést, folyamatosan követve az ukrajnai helyzet alakulását. Egyelőre két világverseny érintett, a jövő héten zajló plovdivi U23-as Európa-bajnokság, valamint a március 28. és április 3. között sorra kerülő felnőtt-kontinensviadal. Az oroszok egyébként már eleve nem neveztek az Eb-kre, a fehéroroszok nevezéseit pedig visszavonták. Az ukránok részvétele egyelőre bizonytalan, hiszen férfi versenyzőik hadkötelesek, a nők ugyan nem, de ebben a helyzetben nagyon nehezen tudnának felkészülni, és elutazni a helyszínekre.

Mégsem engedik a parasportolókat

Mégsem indulhatnak az orosz és a fehérorosz sportolók a ma kezdődő pekingi téli paralimpián. Egy rendkívüli ülésen a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) igazgatótanácsa úgy határozott, hogy megtagadja az orosz és a fehérorosz sportolók nevezését a pekingi téli paralimpiára. Az IPC egy napja még úgy foglalt állást, hogy a két ország sportolói versenyezhetnek, de csak függetlenként, a paralimpiai zászló alatt. A szervezet azért kényszerült döntése megváltoztatására, hogy „életképes” maradjon az esemény, miután más országok és sportolóik jelezték, nem versenyeznek, amennyiben az IPC nem vizsgálja felül a határozatát.

Abramovics eladja a Chelsea-t

Roman Abramovics, a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosa hivatalos közleményben bejelentette, eladja a londoni futballklubot. „Ahogyan azt már korábban is kijelentettem, mindig a klub érdekeit szem előtt tartva hoztam meg a döntéseimet. A jelenlegi helyzetben ezért döntöttem úgy, hogy eladom a klubot, mivel úgy gondolom, hogy ez a klub, a szurkolók, az alkalmazottak, valamint a klub szponzorainak és partnereinek a legjobb érdeke” – fogalmazott az 55 éves Abramovics.