2024. április 26., péntek

A telefon új fordulatot hozhat a nyomozásban

Matej Periš készülékének utolsó adatait a horvát rendőrség dolgozza majd fel

A spliti Matej Periš mobiltelefonjának utolsó jelzéseit a Nagy Háborús Sziget közelében, a Duna és a Száva torkolatánál lokalizálták – hozta hírül a szerb média a december 30-áról 31-ére éjjel Belgrádban eltűnt 27 éves fiatal férfi utáni nyomozás alakulásának legújabb fejleményeit. Feltételezések szerint Matej a telefonnal a zsebében mehetett a vízbe. A készülék utolsó jelzéseit ugyanis egy kilométerrel attól a helytől fogták be, ahol a térfigyelő kamerák felvételei szerint a Száva folyót megközelítette. A horvát bűnügyi rendőrség is bekapcsolódott a nyomozásba, tegnapi nyilatkozatuk szerint a telefon nyújtotta adatokkal merő segítséget adhatnak a nyomozásban.

A horvát bűnügyi rendőrség két napot tartózkodott Belgrádban, hogy felmérje, miben tudna segíteni, hogy megtalálják Matej Perišt. A két állam rendőrei mellett a találkozón jelen volt Nenad Periš is, az eltűnt fiatal édesapja. A keresés lassan már két hete folyik, a folyómeder feltárását végzik.

Ezt megerősítette Antonio Gerovac, a horvát bűnügyi rendőrség vezetője is a tegnapi sajtótájékoztatón. Közölte, a szerb rendőrség mindent megtesz, hogy megtalálja a spliti fiút: rekonstruálták Periš mozgását, megvizsgálták a rendelkezésre álló videófelvételeket, a nyomokat kutatják, a legjobb nyomozókat állították rá az ügyre. Eddigi információk szerint nem beszélhetnek erőszakos eltűnésről, sem pedig arról, hogy azt valamilyen erőszakos történés előzte volna meg. Kiemelte, bár bizonyos információk arra utalnak, nem tudják biztosan állítani, hogy Matej a vízbe került. Hangsúlyozta, a mobiltelefon kapcsán ők is nyomozást folytatnak majd, és a begyűjtött információkat eljuttatják a szerb kollégáknak, szerinte ugyanis ezzel sokban hozzájárulhatnának a nyomozás kimeneteléhez.