2024. május 9., csütörtök

Indulhat a turistaáradat

Új irodahelyiségekbe költözött a városi idegenforgalmi szervezet

Az Apolló Központban, a városháza közvetlen közelében tegnap ünnepélyes keretek között megnyitották az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet (TONS) új irodahelyiségeit.

Branislav Knežević, a TONS igazgatója elmondta, hogy tíz év után végre új irodahelyiségeket kapott a városi turisztikai szervezet, nagyon elégedettek, és, hogy alig várják már az Európa kulturális fővárosába érkező vendégeket. A TONS új irodahelyiségeibe tegnap ellátogatott Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, aki kijelentette: büszke arra, hogy a városi idegenforgalmi szervezet végre saját „otthonra” lelt.

A városközpont szívében a McDonald's gyorsétterem helyét az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet foglalta el

A városközpont szívében a McDonald's gyorsétterem helyét az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet foglalta el

– Amikor megtudtam, hogy a McDonald's vállalat úgy döntött, bezárja az Apolló Központban az éttermét, azonnal kezdeményeztem, hogy a városi idegenforgalmi szervezet kapja meg a megüresedett helyiségeket, mert az önkormányzat tulajdonában ez talán a „legkapósabb” üzlethelyiség a központban. Kimondottan attraktív az elhelyezkedése, és nagyon sokat befektettünk az irodahelyiségek felújításába. Nem lehet a város nevében semmitmondó demagógiát használni, itt valódi beruházásokra van szükség. A TONS nagymértékben hozzájárul Újvidék népszerűsítéséhez, ma itt vannak velünk az újvidéki borászok, őket is támogatnunk kell. A múlt év az idegenforgalom szempontjából jobb volt a 2020-as évtől. A városba 70 százalékkal több turista érkezett, és 90 százalékkal nőtt az éjszakázások száma. Ezt nagymértékben az olyan rendezvényeknek köszönhetjük, mint amilyen a Mezőgazdasági Vásár, az EXIT fesztivál, a Sterija Játékok, a Nomus stb. Szilveszterezéskor minden vendéglátóipari létesítményben megteltek a kapacitások, sehol sem lehetett szabad helyet találni, ez a város gazdasági mutatóira pozitív hatással volt. Nem csupán a városi költségvetésbe áramló pénzekről beszélek, hanem azokról a tényezőkről is, amelyek erősítik a város gazdaságának működését – magyarázta a polgármester.

Az új irodahelyiségek összességükben 880 négyzetméteresek, a rekonstrukció ideje alatt új villanyvezetékeket, padlózatot, csempéket, fűtőtesteket, informatikai hálózatot stb. helyeztek el.

– Az új irodahelyiségeket úgy alakították ki, hogy a lehető legjobban megfeleljen a turisták igényeinek, sok a reklámfelület, egy konferenciatermet is kialakítottak, ahol szemináriumokat vagy bemutatókat szervezhetünk. Reméljük, hogy az idén ismét olyan sikereket érhetünk el e téren, mint 2019-ben, de az is megtörténhet, hogy túlszárnyaljuk azokat a mutatókat – mondta a TONS igazgatója, majd megköszönte az újvidéki önkormányzat támogatását.