2024. április 26., péntek

Udovičić: Néhány nap múlva tele lesznek a kórházak

– Az újévi ünnepségek miatt rövid időn belül a koronavírusos esetszámok jelentős növekedésére lehet számítani – jelentette ki dr. Ivo Udovičić, a karaburmai katonai kórház vezetője, hozzátéve, ezúttal is az oltatlan polgárok vannak a legnagyobb veszélyben – írja a Vajdasági RTV.
Udovičić a Tanjugnak elmondta, a járványügyi helyzet bonyolult az országban, a fővárosban jelenleg is több kórház tartozik a Covid-rendszerhez.
– Nagyon gyorsan abba a helyzetbe fogunk kerülni, amikor újabb kórházakat kell kizárólag a koronavírusos betegek ápolására fenntartanunk. Néhány napon belül jelentkezhetnek az első olyan fertőzöttek, akik az újévi ünnepségek alatt kapták el a vírust – fogalmazott.
Az orvos arra is kitért, hogy az egészségügyi dolgozók egy része ki tudta venni a szabadságát, de nagyon sokan nem tudtak pihenni. Hozzáfűzte, tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az oltott dolgozók egy része is elkapta a fertőzést.
Udovičić szerint hamarosan olyan helyzetbe kerülhetünk, amikor az egészségügy más terén dolgozókat is be kell vonni a Covid-rendszerbe. A szakma ajánlása ugyanakkor, hogy a fertőzött, de tünetmentes dolgozók számára rövidítsék le a kötelező karantén idejét.